Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’nde yaptırılacak yoğun bakım ünitesinin inşaat protokolü törenle imzalandı.
İmza törenine KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve meclis üyeleri katıldılar.
İmza töreninde konuşan Meclis Başkanı Cirav, sivil toplum kuruluşlarının kamunun ihtiyaçlarına yönelik talepleri karşılamada gönüllü olması gerektiğini vurgulayarak, “Borsa olarak KTÜ’den gelen talep doğrultusunda bu üniteyi hastaneye kazandırmaya karar verdik. Bizim gibi kuruluşlara örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Özen’de, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kemik İliği Nakli Ünitesi’nin yapımına katkı sağladığını hatırlatarak, “Borsanın hastanemizde en çok ihtiyacı duyulan bölümlerden biri olan yoğun bakım ünitesi için sağladığı katkı takdire değerdir. Bölgesinde çok önemli sağlık hizmetleri veren Farabi Hastanemizi her bakımdan en iyisi yapmak için birlikte çaba gösteriyoruz” diye konuştu.
Göğüs Hastalıkları ve Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi olarak hizmet verecek birimde 16 tam donanımlı yatak yer alıyor. İhalesi TTB tarafından yapılan ünite için yaklaşık 700 bin lira harcanacak ve 6 ayda tamamlanacak.