İstanbul Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde oturan Abdullah Gökçimen (29), evinden çalınan kafesteki iki muhabbet kuşunun bulunması için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Gökçimen, "Gece gözümü açtığımda yatak odasına bir kişinin girdiğini gördüm. Kaçmaya başladı. Kovaladım ama kaçmayı başardı. Evde televizyon, bilgisayar vardı. Hiçbir şeyi almamış. Muhabbet kuşlarının yerinde yoktu. Bulunması için internet üzerinden ben de İçişleri Bakanlığı'na başvurdum" dedi.

Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde oturan evli ve bir çocuk babası tornacı Abdullah Gökçimen'nin (29) evine geçen hafta geceyarısı hırsız girdi. Gürültüye uyanan Gökçimen, yatak odasının kapısının açıldığını görünce hırsızla göz göze geldi. Hırsızı kovalamaya başlayan evsahibi, başarılı olamadı.

BMW'li hırsız

Evin bahçesindeki çitlerin üzerinden atlayan hırsız, kendisini bekleyen son model BMW x5 marka cipe binerek kaçtı. Telefonla jandarmayı arayan Gökçimen, olayı ve plakasını tespit ettiği araç hakkında bilgi verdi. Tüm aramalara rağmen bulunamayan aracın plakasının sahte olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çalınanları tespit için araştırma yaptı. Evde bulunan televizyon, iki adet laptop yerinde dururken, içinde iki muhabbet kuşunun bulunduğu kafesin olmadığı anlaşıldı. Gökçimen, muhabbet kuşlarını çalan hırsızdan şikayetçi olduğunu söyledi. Karakola giden Gökçimen, burada kendisine gösterilen sabıkalı kişilerin fotoğrafları arasından hırsızı teşhis etti.

Kuşlarından bir haftadır haber alamayan Abdullah Gökçimen, İçişleri Bakanlığı internet sitesine girerek şikayet formu doldurdu ve kuşlarını çalanlardan şikayetçi oldu. Gökçimen, yazdığı şikayet formunda, "Beykoz Cumhuriyet Köyün'deki evime hırsız girdi. Kafesteki iki muhabbet kuşumu çalıp kaçtı. Köyümüzde her 15 günde bir hırsızlık oluyor. Bunların bulunmasını ve hırsızlıkların artık bitmesini istiyorum" diye yazdı.