Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle köy yollarının büyük kısmının kapalı olduğu Kastamonu'da, vatandaşlar karda ve buzda kaymamak için ayakkabılarına ''Takmatik'' isimli ayakkabı zinciri takıyorlar.

''Takmatik'' ile her türlü karlı ve buzlu yolda rahatça yürünebilirken, olası yaralanma ve sakatlanmaların da önüne geçiliyor.

-İlk ürünü ayağında denedi-

''Takmatik'' üretimi yapan İhsan Çakal (69), Kastamonu 1. noterinden emekli olduktan sonra, 20 yıldır Kastamonu Belediye Caddesi Sarraflar Çarşısı'nda ayakkabıcılık yaptığını söyledi.

Çakal, 5 yıl önce ayağının kayması sonucu düşüp yaralandığını hatırlatarak, düştükten sonra ''Bunun için ne yapayım'' diye düşünerek, ''Takmatik'' ismini verdiği zinciri yapmaya karar verdiğini belirtti.

İlk ürünü ayağında kullandığını, daha sonra ev halkına da ürettiğini dile getiren Çakal, üretimi artırdıktan sonra ''Takmatik''i iş yerinde satmaya başladığını ifade etti.

-Yerel gazetede haberi çıktı duyuldu-

Çakal, iş yerinin önündeki tezgahta botlarda sergilediği ''Takmatik''i bir gazetecinin gördüğünü aktararak, ''Onun dikkatini çekmiş. İçeri geldi, 'Bu nedir' dedi. Ben de izah ettim. Benimle röportaj yaptı. Haber yerel gazeteye çıktı. Böylelikle duyuldu'' diye konuştu.

''Ayda ortalama 15-20 çift 'Takmatik' satıyorum'' diye konuşan Çakal, kar yağışlarıyla satışların artmaya başladığını söyledi.

Çakal, ürününü ayakkabı numaraları farklı olması nedeniyle erkekler ve bayanlar için ayrı ayrı ürettiğinin altını çizerek, ''Takmatik''i takanların buzda ve karda kayıp düşmediğini söyledi.

''Takmatik'' satın alan Halit Doğan da (77) geçen sene karda düştüğünü ifade ederek, bu sene aynı şeyin olmaması için ayakkabı zinciri almaya karar verdiğini söyledi.