Laleli'de tekstil ürünleri satan bir iş yerine giren hırsızlar, içinde 12 bin lira ile senet ve çeklerin olduğu 400 kiloluk çelik para kasasını alıp kayıplara karıştı. Zanlıların yakalanması amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

Kasanın çalındığı iş yerindeki ve çevredeki güvenlik kamera kayıtları tek tek incelendi. Kasanın, bir çuval içerisinde taşındığını belirleyen polis, yaklaşık 1 kilometrelik güzergahtaki kameralardan kasayı takip etti. Polis, kamera olmayan bir sokakta izi kaybedilen kasanın götürüldüğü adresi belirlemek amacıyla bölgedeki dükkanları kontrol etti. Bir dükkanının önündeki sürtünme izini fark eden polis, merdivenlerinde kırıklar olduğu görülen dükkana girdi. Dükkanın alt katındaki odada inceleme yapan polis, üst bölümü açılan kasaya ulaştı. Dükkan sahibini sorgulayan polis, kasanın iş yerine hamallar vasıtasıyla getirildiğini, şüphelilerin de oksijen tüpü bitince, tüp almak üzere iş yerinden ayrıldıkları bilgisine ulaştı. Kasayı taşıdıkları belirlenen 4 hamalı gözaltına alan polis, hamallardan 3'ünün konu hakkında bilgisi olmadığını görünce bu kişileri serbest bıraktı.

Hırsızlarla birlikte hareket ettiği belirlenen Azerbaycan uyruklu Rami M., diğer hamallara kasayı taşımaları için 100'er lira verdiklerini itiraf etti. Rami M., dükkanında kasanın parçalanmasına izin veren iş yeri sahibiyle birlikte sevk edildiği adliyede tutuklanıp cezaevine gönderildi.

İş yeri sahibi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı gerçekleştirdikleri öne sürülen 2 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.