Hükümet, kadın istihdamını arttırmak için tarihi bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldı. 200'ün üstünde işçi çalıştıran işveren, kreş açmak zorunda olacak.

Hali hazırda işverene kreş açma şartı, 150 ve üzerinde kadın çalıştırması durumunda getirilirken, patronların kreş açmamak için 150'den daha az kadın çalıştırdığı ve fazlasını işe almadığı tespit edildi. Bu konuda gelen şikâyetlerin yoğunlaşması üzerine, "kadın çalıştırma" kıstası yerine "200 çalışan" şartının getirilmesi kararı alındı.

300 LİRA YARDIM

Yasal düzenleme gerçekleştiğinde gelecek en çarpıcı yeniliklerden birini de maddi durumu yetersiz olan çalışan annelere "kreş yardımı" sağlanması. Bakanlık bürokratlarının yaptığı ön çalışmada kadınlara yapılacak kreş yardımının 300 liranın altında olamayacağı saptandı.

Alınan olumlu görüşler ile çalışan kadınların 0-5 yaş arasındaki çocukları için aylık 300 lira maddi yardım yapılması planlanıyor. Bu yardım anneye nakit olarak değil, doğrudan kreşe ödenecek. Yardımı alabilmenin en önemli şartı ise kadının çalışma hayatında kalması.