Trabzon İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından merkez ve ilçelerinde kapanan köy ve mezra yollarını açma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Trabzon’un yüksek kesimlerinde aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı için bütün ekipler, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Tandoğan koordinesinde kapanan köy ve mezra yollarını açma çalışmalarına devam ediyor.

Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Nurettin Tandoğan, karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek, karla mücadele çalışmaları için oluşturulan ekiplerin, bütün zorluklara rağmen köy yollarını açmak için yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti.



Vatandaşlarımız paniğe kapılmamasını yolların en kısa zamanda açılacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Nurettin Tandoğan,”477 köy yolunun bugün itibari ile 266 sı 2860 km yol kapalı bulunmaktadır. Mevcut kapalı yollarda 15 Kepçe,41 Greyder,1 Dozer olmak üzere toplam 57 iş makinesi ile beraber ekiplerimiz yoğun bir şekilde köy yollarını açmaya çalıştıklarını belirtti. Köy yollarındaki önceliklerinin hasta ve taşımalı eğitim veren okullar olduğunu belirten Tandoğan,”Bütün gücümüzle en kısa zamanda hafta sonuna kadar köy yollarını açacaklarını, Şu anda ekiplerimiz Maçka Sındıran köyünde hasta olan bir vatandaşımızın yolunu açmaktadır, vatandaşımızı bir an önce hastaneye kaldırmaları gerekiyor, İl Özel İdaresi Olarak sayın valimiz Dr Recep kızılcık ve Genel Sekreterimiz İbrahim Kul önderliğinde çalışmalarımız devam etmektedir biz bir ekibiz bütün var gücümüzle vatandaşa en iyi hizmeti vermek azmi ve gayreti içerisinde olacağız” dedi.
İŞ MAKİNESİ OPERATÖRLERİNİN
KAR MÜCEDELESİNDEKİ GÜVENCESİ
Bu arada karla mücadele eden ekipler enerji desteğini de Trabzon beton helvasından alıyor. Kurumdaki sözleşme gereği karla mücadele edenlere beton helva veriliyor. Helva dopingi ile çalışanlar, havanın ağır şartlarını da yenmiş oluyorlar…