Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Hayrat Kaymakamı Ömer Dereci ve öğrenciler ile birlikte ilk olarak Rize’deki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’ni ziyaret eden Nuhoğlu, ardından Yomra Fen Lisesi, Trabzon Fen Lisesi ve Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi’ni gezdi.
Of Kaymakamı Tuncay Sonel, öğrencilere gezi sırasında moral vererek “İnşallah sizlerde bu yıl bu güzel okullara gireceksiniz. Ben öncelikle sizleri yetiştiren öğretmenlerinize şükranlarımı sunuyorum. Yine bizlere maddi manevi her türlü desteği sağlayan Çetin Nuhoğlu abimimize çok teşekkür ediyorum. Sevgili çocuklar sizler çalışın ve bu toprakları vatan yapan ecdadımıza karşı, bu ülkeye ve bu bayrağa karşı emeğinizi, aklınızı, gönlünüzü verin ve başarılı olun. İnşallah sizlerde ilerde Çetin Nuhoğlu gibi abiler olarak Türkiye’nin geleceğine yön verirsiniz” dedi.
Hayırsever işadamı Ömer Çetin Nuhoğlu ise 41 yıl önce mezun olduğu Trabzon Fen Lisesi’nde adeta öğrencilik yıllarına geri döndü. Öğretmeninin resmini ve sınıfını beraberindeki öğrencilere gösteren Nuhoğlu Vakfı Onursal Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Ülkem için kendim için ailem için memleketim için dostlarım için özelliklede gençler için hep çalıştım ve de hep çalışacağım. Of’un, Hayrat’ın nüfusuna baktığımız zaman bu imkanları elde edememiş bir çok çocuğumuz var. Size bir hikaye anlatıyım. Adamın biri sabah uyanmış ve uzakta deniz kıyısında bir sürü deniz yıldızının kıyıya vurduğunu görmüş. Güneş yükseldikçe hepsi ölecekler. Biride deniz yıldızların arasında eğilip kalkarak bir şey yapıyor. Merak etmiş koşmuş gitmiş yanına ve adama ‘ne yapıyorsun’ demiş. Adam ‘deniz yıldızları ölmesin’ diye ‘denize atıyorum’ demiş. İyi de demiş burada binlerce deniz yıldızı var. Tek başına ne yapabilirsin deyince, hepsi için bir şey yapamam demiş ama almış eline bir deniz yıldızını ve denize atmış. Bak demiş onun için bir şey yaptım demiş. Belki herkes bütün Türkiye için bütün çocuklar için bir şey yapamaz ama her kes bir tane deniz yıldızının hayatını kurtarırsa belki o deniz yıldızı ile binlerce deniz yıldızının hayatı kurtulmuş olacak. Onun için sizler bizlerin deniz yıldızımızsınız. Sizlerin daha iyi yerlerde olması hem ailenizin, hem sizlerin ve çevrenizin hayatını değişecektir.Sizler birer deniz yıldızı olarak çevrenize her zaman ışık saçacaksınız” dedi.