Eğer ki siz bir markaysanız o zaman markanıza ait olan bir alan adını seçmenizi öneriyoruz çünkü bu aynı zamanda firmanızın reklamını yapmak ve de onu tanıtmak noktasında oldukça büyük bir güce sahiptir. Domaininizi alırken bunun size ait olduğu tescil edilmesi gerekir burada da domaininizin uzantısına göre değişen bir başvuru usulü vardır. Anahtar olarak tabir edilen alan adları genellikle dolu olduğundan dolayı bu domain fiyatları diğerlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Domain tescili yapılırken bir takım kurallar vardır. bu kurallar uzantının ne olduğuna göre değişir. Öncelikli olarak domaininizin uzantısını com şeklinde alacaksanız bunun için tescil süreci farklı işler com.tr alacaksanız biraz daha farklıdır. Buradaki önemli nokta ise domaininizin uzantısının daha önceden üçüncü şahıslara satılmış olmamasıdır.

Domain bir sitenin ön yüzüdür bu nedenle de onu seçerken dikkat her şeyden önemlidir. Bu uzun soluklu olan bir yoldur ve domaininizi bir kere seçebilirsiniz. Sürekli olarak domain değiştirmek müşterilerinizle sizin aranızdaki bağın kopmasına neden olacağı gibi aynı zamanda sizin marka değerinizi de düşürecektir.

Markalaşma süreci bir firma için en önemli konulardan bir tanesidir. Burada önemli olan konu sizin müşterilerinize ne şekilde bir hizmet vereceğinizle alakalıdır. Öncelikli olarak yapmak istediğiniz işi net olarak kafanızda tasarlamanız gerekir. Domain almak daha sonraki süreç olacaktır. Eğer siz hangi sektörde olacağınıza karar vermemiş iseniz o zaman sevdiğiniz bir domaini almanız da çok faydalı olmayacaktır.

Domain konusunu da hallettikten sonra önemli noktalardan bir tanesi de hosting meselesidir. Bu konu oldukça ciddiye alınması gerekir çünkü burada bir bağlantı söz konusu olacaktır. Yalnızca domaininizin olması demek hiçbir anlam ifade etmez çünkü sizin firma olarak ürünlerinizi tanıtmanız ve size ulaşabilmeleri için hosting firmanızı ayarlamanız gerekir. Bunun için iyi bir hosting sorgulama yapmanız gerekir. Doğru bir şekilde sorgulamanızı yapmazsanız o zaman gelişi güzel bir firma tercih etmiş olursunuz ki bu hoş bir durum değildir. Biz bu konuda sizlere gücünü bildiğimiz ve sektörde yapmış olduğu yeniliklerle dikkatleri üzerinde toplayan hosting.com.tr’ yi tercih etmenizi öneriyoruz. Firma adından da anlayacağınız gibi yalnızca hosting üzerine yoğunlaşmış durumda ve de bu iş için profesyonel bir niteliğe sahip.

Markanızı daha geniş bir kitleye duyurmak istiyorsanız sizin olmazsa olmazlarınızdan bir tanesi de sosyal medya olmak zorundadır. Çünkü yalnız bir alanda değil aynı zamanda her alanda olmanız gerekir. Bu sizi ileriye taşıyabilecek olan büyük bir adımdır. Bu nedenle markanıza sahip çıkabilmeniz ve daha da büyümeniz adına izleyeceğiniz yol bu kadar kolay ancak bir  kadar da zor olacaktır.