Suomi uydusu, gece karanlığındaki yeryüzünün bulutsuz ve en berrak görüntülerini elde etti. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) ile NASA'nın ortaklaşa yürüttüğü program bünyesinde uzaya fırlatılan Suomi uydusu, yerleşim birimlerinin eşsiz gece ışıklarını fotoğrafladı. Dünya üzerindeki doğal yer şekilleri ile insan yapımı kentlerin büyüleyici birlikteliği, şimdiye kadar uzaydan çekilmiş en net gece fotoğraflarına yansıdı.

Suomi üzerindeki 'Görünür Kızılötesi Görüntüleme Radyometre Bölümü' (VIIRS) adı verilen filtre teknolojisi sayesinde sadece şehirlerin parlaklığı değil, gaz çıkışları, auroralar (kutup ışıkları), orman yangınları ve hatta Ay ışığı yansıması gözlendi.

NOAA araştırmacılarından Steve Miller, "Pek çok sebepten dolayı Dünya'yı gündüz görmeye ihtiyacımız var. Ancak bunu gece de yapmalıyız. Çünkü insanların aksine Dünya asla uyumaz" açıklamasını yaptı.

Uydular genellikle güneş ışığından faydalanan ekipmanlar ile Dünya'yı gözlemler. Ancak geçtiğimiz yıl Ekim ayında uzaya gönderilen Suomi'deki gelişmiş sensörler, bilim insanlarına yeryüzünün gece karanlığında kalan bölgelerini de detaylı inceleme fırsatı veriyor.