Bu yıl üçüncü kez sahiplerini bulan Altın Kestane Ödülleri’nde En Fena Film, Şerif Gören’in dönüş filmi “Ay Büyürken Uyuyamam” olarak belirlendi. Dergide yer alan yazıda, Gören’in filminin heyecanla beklendiği ancak ortaya çıkan filmin “Sanki Şerif Gören sete hiç uğramamış, yönetmen koltuğuna hiç oturmamış gibi” bir yapım olduğu vurgulandı.

En Fena Yönetmen Ödülü’nün sahibi ise “Anadolu Kartalları”nın yönetmeni Ömer Vargı oldu. Vargı’nın filmin hikâye akışını “uzunca bir klip”in ötesine geçirememesi ödüle uzanmasının önemli nedenlerinden biri. En Fena Kadın Oyundu Ödülü, yine “Anadolu Kartalları” filminden bir isme, Hande Subaşı’ya giderken, En Fena Erkek Oyuncu “Bendeyar” ile Yaşar Alptekin’e verildi. İyi giden isimleri uyaran Alarm Zili ise bu yıl “Sinyora Enrica İle İtalyan Olmak”taki performansıyla İsmail Hacıoğlu için çaldı.

Şirin Sever’in sunduğu bir televizyon programında sinema eleştirmenlerini 10 trilyonu bir arada göremeyecek olmaları dolayısıyla küçümseyen aktör Engin Altan Düzyatan ve eleştirmenlerin kaybettirdikleri paraları taksitle ödemeleri gerektiğini vurgulayan Şirin Sever, Altın Çıngırak Ödülü’nün sahibi oldular. Hıncal Uluç ise Emek Sineması’nın yıkılmasını destekleyen açıklamaları ve Nuri Bilge Ceylan’ın “Bir Zamanlar Anadolu’da”sına dair yorumları nedeniyle Jüri Özel Ödülü’ne uzandı.