Kimi oyunlarda trafikte seyrederken diğer araçlara çarpmamanız gerekirken, bazı oyunlarda ise drift atarak puan kazanmanız sizden beklenebilir. Oynadığınız oyunun amacına uygun bir şekilde hareket ettiğiniz takdirde sizler de araba oyunlarında yüksek puanlar toplayabilir ve birincilik sırasına yükselebilirsiniz.
 
Genellikle erkek çocukları tarafından tercih edilen ve saatlerce oynanan araba oyunlarında özel güçleri aktifleştirebilmeniz de mümkün olabilir. Yarış yaptığınız bölüm içinde karşınıza çıkan altınları toplayarak sürdüğünüz arabanın süspansiyon, motor, lastik ve egzozunu geliştirerek çok daha hızlı hareket etmesini sağlayabilirsiniz. Böylece rakiplerinizi daha rahat bir şekilde sollayabilir, birincilik koltuğuna daha kolay oturabilirsiniz.
 
İki kişilik de oynanabilen araba oyunlarında W-A-S-D tuşlarını da kullanarak iki farklı aracı kontrol edebilir, arkadaşlarınızla kıyasıya mücadele ederken zamanın nasıl akıp geçtiğiniz fark edemeyebilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak bazı araba oyunlarında, aracınıza eklenmiş olan silahları kullanarak diğer rakip arabaları yok etmeye çalışmanız gerekebilir. Bu silahlar kimi zaman bir roket, kimi zamansa taramalı tüfek olabilir. Yarışı birinci bitirmek, bölümdeki tüm altınları toplamak veya rakip araçların tamamını saf dışı bırakmak gibi size verilen görevleri tamamlamaya çalışın ve araba oyunlarıyla eğlenceli vakit geçirin. Her türlü zeminde hareket edebilen, çamur ve engelleri kolaylıkla aşabilen ATV araçlarının kullanıldığı atv oyunları da son dönemde sevilen oyun kategorileri arasında yer alıyor. Boyut olarak normal araçlara kıyasla daha küçük olmalarına rağmen yüksek beygir gücüne sahip olan ATV’leri yönlendirerek karşınıza çıkan tüm engelleri aşmanızın istendiği bu oyunlar, minikoyuncu.org adresinde de mevcut. Yön tuşlarıyla oynayabileceğiniz atv oyunlarında aracınızın rengini ve dizaynını göz zevkinize göre değiştirebilmeniz de mümkün olacaktır. Aracı hiçbir şekilde kaza yaptırmadan, takla attırmadan, karşınıza çıkan tüm altınları toplamaya çalışın ve ATV oyunlarını başarıyla tamamlayın. 
 
Rockstar Games isimli oyun yapımcısı şirket tarafından geliştirilen, satışa sunulduğu tarihten bu yana dünya çapında geniş yankı uyandıran ve milyonlarca oyuncu tarafından beğeniyle oynanan gta 5 halen daha güncelliğini korumayı başarmış bir oyun. Çevrimiçi olarak yarışlara katılıp verilen görevleri tamamlayabileceğiniz GTA 5’i indirmek isteyen yeni oyuncuların bu girişimi çoğu zaman hüsranla sonuçlanabiliyor. Sunmuş olduğu açık dünya ve geniş harita desteği yüzünden 50 GB’ı geçen bir dosya boyutuna sahip olan oyunu adil kullanım kotasına takılmadan indirebilmek çok güç. Üstelik GTA 5’in 150 lira ve üstünde bir etiketle satılıyor olması da cabası. Hal böyle olunca GTA 5 oynamak isteyenler için daha basite indirgenmiş tarayıcı oyunlarıyla vakit geçirmekten başka bir seçenek kalmıyor. Sizler de GTA 5’in Flash ile geliştirilmiş ve basitleştirilmiş sürümlerini oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Sokakta gördüğünüz aracı kullanabilir, verilen zorlu görevleri yerine getirerek oyunda ilerleme kaydedebilirsiniz.