Erzurum'da freni boşalan yolcu otobüsü dehşet saçtı. Önündeki yolcu otobüsüne çarptıktan sonra apartman duvarına çarparak durabilen otobüste 2'si ağır 27 kişi yaralandı.

OTOBÜSÜN FRENİ BOŞALDI, YOLCULAR AŞAĞIYA ATLADI

Olay, bugün saat 19.15'de Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Çoğu öğrenci olan yolcuları şehir merkezine götüren Turgut Alpagut idaresindeki yolcu otobüsünün Sanayi Köprüsü'nde freni boşaldı.

Mahalle arasında hızlanan otobüsteki bazı yolcular araçtan atladı. Hızını alamayan otobüs önündeki Yusuf Yazıcıoğlu yönetiminde'ki yolcu otobüsüne çarptıktan sonra duvara çarparak durabildi. Otobüste 2'si ağır 27 yolcu yaralandı. Şoför Turgut Alpagut ise çarpmanın etkisiyle ayakları direksiyon ile koltuk arasına sıkıştı. VATANDAŞLARDAN GÖREVLİLERE TEPKİ

Olay yerine gelen itfaiye, sivil savunma ekipleri sıkışan şoförü kurtarmak için seferber oldu. Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle ambulanslar yetişemedi. Vatandaşlar, yaralıların ambulansa bindirilmemesine tepki gösterdi. Bazı kişiler ise yaşanan bu kargaşayı cep telefonuna kaydetti.

Polis ile olay yerinde toplanan vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Polis vatandaşları dağılması konusunda sık sık uyardı. Yaralılardan Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma, Bölge Eğitim Araştırma ve Palandöken Devlet hastanelerine kaldırıldı.