Antalya’da fuhuş yaptıkları iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 27 zanlı, adliyeye sevk edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince düzenlenen operasyonda örgüt liderleri M.K, M.E. ve R.K. ile gözaltına alınan 6’sı kadın 27 örgüt üyesinin emniyetteki sorguları tamamlandı. Zanlılar, alınan güvenlik önleminin ardından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak", "Örgüt faaliyetleri kapsamında insan ticareti yapmak", "Fuhuşa aracılık etmek ve yer temin etmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Örgüt liderlerinden M.K’nın bir bacağının dizinden kesik olduğu ve koltuk değnekleri ile yürüyebildiği bildirildi. Örgüt üyeleri arasında Rus uyruklu bir kişinin bulunduğu, bu kişinin örgüte Rusya’dan fuhuş yapması için kadın gönderdiği iddia edildi.

TEDAVİ EDİLİP ÜLKESİNE GÖNDERİLECEK

Örgütün müşterilerinin çoğunu internet üzerinden bulduğu, gözaltına alınanlardan 8’inin şoför olduğu ve müşterilerin evlerine fuhuş yapan kadınları kendi araçları ile bıraktığı, bunun karşılığında araç kirası ile şoförlük için para aldığı belirtildi.

Örgüt üyelerinin Rusya’dan fuhuş yapmak amacıyla getirdiği çocuk doktoru Natalia T’nin yüzündeki morluklar ve şişlikler ile vücudundaki yanık izleriyle ilgili araştırma yapan polis ekipleri, genç kadının fuhuş yapmayı reddettiği, bu nedenle darp edilerek vücudunda sigara söndürüldüğünü tespit etti. Bu nedenle akıl sağlığını yitiren Natalia T’nin, Türkiye’de ruh sağlığı ve hastalıkları merkezinde tedavi edildikten sonra ülkesine gönderileceği belirtildi.

ÖĞRETMEN, DOKTOR, MÜHENDİS...


Örgütle birlikte yakalanan Rusya, Moldova ve Ukrayna uyruklu 33 mağdur kadının da sorgularının ardından ülkelerine gönderileceği bildirildi. Mağdur kadınlar arasında öğretmen, doktor, mühendislerin bulunduğu, tamamına yakınının üniversite mezunu olduğu, Türkiye’ye çalışmak amacıyla Türkiye’ye getirildiği iddia edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından 19 Kasım’da Konyaaltı ve Lara bölgesindeki 50 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmiş, operasyonda fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 27 kişi ile fuhuş yaptıkları öne sürülen 38 kadın gözaltına alınmıştı.