Samsung'un yeni amiral gemisi ve Phablet modeliolan 5,7 inçlik akıllı telefonu Galaxy Note 4 Türkiye'de satışa sunuldu. Quad HD ekran, 16 MP'lik arka kamera ve 3 MP'lik selfie kamerasıyla telefon piyasasının güçlü rakiplerinden olan Note 4, 2299 TL’lik fiyat etiketine sahip.

QUAD HD EKRAN

Galaxy Note 4, Samsung’un rakipsiz Galaxy mobil deneyimi geleneğini sürdürüyor. 5,7 inç Quad HD (2560x1440) Super AMOLED ekranı daha derin kontrast, daha net ve canlı görüntüler, daha iyi görüntüleme açıları ve saniyenin milyonda biri kadar hızlı tepki sürelerini beraberinde getiriyor ve inanılmaz bir görüntüleme deneyimine imza atıyor.

ÇOKLU PENCERE DESTEĞİ
Büyük ekranı sayesinde geliştirilmiş “Çoklu Pencere” özelliği, kullanıcı deneyimini bir basamak yukarı taşıyor ve çoklu görevleri kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, uygulamalarını kullanırken tam ekran ve bölünmüş ekran seçeneklerinden yararlanabiliyor, ayrıca ekrandaki uygulamaların boyut ve konumunu kolayca tek bir dokunuşla değiştirebiliyor.

16 MEGAPİKSELLİK ARKA KAMERA
Galaxy Note 4, görüntüleri daha parlak ve net bir şekilde üretebilen ileri kamera sistemine sahip. Cihazda “Akıllı Optik Görüntü Sabitleyicisi” olan 16 megapiksellik bir arka yüz kamerası yer alıyor. Bu sayede, kameranın titremesi dengeleniyor ve karanlık ortamlarda pozlama süresi de otomatik olarak uzuyor. Ayrıca f1.9 - 3,7 MP ön yüz kamerası, standart 90 derece ve 120 dereceye kadar geniş açı sunuyor.

UZUN BATARYA SÜRESİ
Galaxy Note 4’ün birçok temel özelliği, kullanıcıların mobil cihazlarıyla daha da iyi bir deneyim yaşayabilmeleri için geliştirilmiş durumda. Hızlı şarj özelliği ile Galaxy Note 4’ün pili %50 sarj seviyesine yarım saat gibi kısa bir sürede ulaşıyor. “Ultra Enerji Tasarrufu Modu” sayesinde de kullanıcılar en çok ihtiyaç duyduğu anda, şarj nedeniyle telefonlarından mahrum kalmıyor. %10 sarj seviyesiyle 1 güne kadar kullanım süresini mümkün kılıyor. Galaxy Note 4’te birden fazla mikrofon ve kalabalık ortamlarda gürültüyü azaltan gelişmiş bir hoparlör donanımı da yer alıyor. Cihaza yerleştirilmiş olan ses kaydedici, ses izleme olanağı sağladığı gibi, kullanıcıların bir grup konuşmasında istedikleri sesleri ayrıştırarak yeniden dinlemelerini mümkün kılan, geri oynatım özelliğini de sunuyor.

PARMAK İZİ OKUYUCU
Galaxy Note 4 ayrıca “Parmak İzi Tarayıcısı” ile kişisel verileri güvence altına alıyor. Bu ürünle birlikte, dünyada bir mobil cihazda ilk kez, “UV Sensörü” kullanılıyor.

S PEN VE S NOTE UYGULAMALARI

Günlük görevlerin daha hızlı ve kolay yapılabilmesi için, Galaxy Note 4’ün “S Pen” özelliği geliştirildi ve kullanıcıların mobil cihazlarında günlük olarak yaptıkları sıradan işlemler için, başlıca araç haline getirildi. Yeni S Pen, çok daha özgün bir kalem deneyimi sunuyor. Yenilenen kalem, kâğıt üzerinde dolma kalem ya da fırça ile yazılan yazıyı mükemmel şekilde taklit eden, daha doğal bir görselliğe imza atıyor.


S Pen ayrıca, “Görev notu”, “Akıllı seçim”, “Görüntü klibi” ve “Ekran notu” gibi, kullanıcıların içeriği kolayca yaratarak birleştirebilmesini sağlayan, diğer sezgisel özelliklerle birlikte, kullanıcı dostu bir “Temassız Komut” işlevi sunuyor. Yeni “Akıllı Seçim” özelliği, kullanıcıların farklı kaynaklı içerikleri bir araya getirerek kolayca paylaşmalarını da olanaklı hale getiriyor.

Galaxy Note 4, kullanıcılara günlük işlerin daha hızlı ve kolayca yapılmasına izin veren Samsung S Note uygulamasıyla entegre ettiği, bir dizi çoklu ve kesintisiz not alma yöntemi de sunuyor. Klavye ve yazının yanı sıra, yenilikçi “Snap Note – Fotoğraf notu” özelliği, kullanıcılara kâğıt üzerinden ya da sınıfta notların yazılı olduğu tahtadan fotoğraf çekerek, bunları hızlı ve kolayca S Note’a dönüştürme olanağı sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, Voice Memo – Ses kaydedici ile düşüncelerini hızlı bir biçimde not ederek, yaratıcılıklarını sınırlayan engellerden kurtuluyorlar.

Üstün ve işlevsel tasarım

Galaxy Note 4 ince ve şık bir Galaxy tasarım dili yaratıyor. Cihaz, kavisleri sayesinde ekranla kesintisiz biçimde birleşen üstün kaliteli bir metal çerçeveye sahip. Galaxy Note 4, Galaxy S3’te de bulunan 2.5D cam ekranı kullanıyor. Bu sayede mükemmel koruma sağlanırken, cihazın zengin görüntüleme deneyimi ideal biçimde tamamlanmış oluyor. Yumuşak dokulu arka kapak, cihazın tek elle kolayca tutulmasını sağlıyor. Cihaz güzel bir görünüşe sahip olmakla kalmıyor, kolay kavranıyor ve her zamankinden daha sağlam bir yapıya sahip.

Galaxy Note 4, 17 Ekim itibariyle 2.299 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatı ve “Kömürsiyahı”, “Buz Beyazı”, “Bronz Altın”, “Açık Pembe” renk temaları ile Türkiye’de satışa sunuldu.