Telefonların günümüzün en önemli iletişim araçları olduğu bir gerçek. Ancak işler bu kadarıyla da sınırlı kalmıyor. Genel olarak telefonların bambaşka işlevleri de ortaya çıktı ve bu işlevler kullanılarak telefonlar, birer telefon olmaktan çıkarılıp, tam anlamıyla bir bilgisayar aleti haline geldiler. 

Telefonları kullanan kişiler de telefonların farklı özelliklerinden yararlanmaya başladılar. Eskiden sadece birkaç özellikten ibaret olan telefonlar, gelişen işletim sistemleri ile orantılı olarak ortaya çıkan uygulamalar ile dolup taştı. 

Android işletim sistemini kullanan telefonlar içinse en önemli uygulamaları bulup indirebileceğiniz Google Play Store bu anlamda işin en kilit noktası oluyor. Google Play Store aracılığı ile istediğiniz her türlü uygulamayı indirmeniz mümkün oluyor. Android telefonunuz varsa herhangi bir uygulama indirmek istiyorsanız Google Play Store'u kullanmaya da mecbursunuz. Son derece işlevsel bir yapıya sahip olan bu uygulama aracılığı ile telefonunuzda kullanacağınız bütün uygulamaları bulabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama hakkında detaylı bilgiler, fotoğraflar, kullanıcılar tarafından hakkında yapılan yorumlar ve puanlamalar uygulamanın değerini de gözler önüne sürerek sizi uygulama hakkında sonuna kadar bilgilendirebiliyor. 

Google Play Store indir diyerek siz de bu gerekli uygulamayı telefonunuzda bulundurarak bunun aracılığı ile bütün uygulamalara erişebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, arama kısmından tek tıkla aradığınız türdeki uygulamaları bulabileceğiniz gibi, Google Play Store sayesinde arama yaparken bulunan fonksiyonlar da sizlere fazlası ile yardımcı olacak. Bu program sayesinde kategorisine göre uygulamaları sıralama imkanınız var olacak ve buna bağlı olarak ihtiyaç duyduğunuz uygulamayı tespit etmek sizin için çok daha basit bir işlem halini alacak. 

Bu uygulamanın bir başka popüler aranma hacmi de Play Store indir diye tanımlanabilir. Android işletim sistemi dediğiniz zaman akla ilk gelecek olan Google Play Store uygulamasına da kullanıcılar tarafından talep son derece büyüktür. Google Play Store'un Android sayesinde ulaştığı kişi sayısı da milyonları bulmaktadır. Her kim Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsa, onun telefonunda da aynı zamanda Google Play Store da bulunmaktadır. Bir uygulamadan diğer uygulamalara açılan bir anahtar kilidi görevi görür adeta Google'ın Play Store uygulaması. 

Bunun Apple'daki karşılığı ise App Store olarak kabul görür. App Store, iPhone ve Apple ürünleri için neyse, Google Play Store da Android sistemler için odur. Ancak Apple ürünleri çok daha kısıtlı ve sınırlı sayıda bulunmaktadır. Buna bağlı olarak da dünya üzerinde en çok kullanılan ve orta kesime de hitap etmesiyle beğeni kazanan sistem genelde Android işletim sistemini kullanan telefonlardır. Bu işletim sistemini kullanan telefonlarda da Google Play Store olduğu için, bu uygulamanın en büyük rakibi olan App Store'a oranla büyük bir üstünlük kurduğu da aşikardır. Bu yüzden Android işletim sistemi yükseldiği sürece de Google Play Store, yükselişini devam ettirecektir.