Yolu yılın yaklaşık 6 ayı kar nedeniyle ulaşıma kapanan Gürcistan sınırındaki Camili bölgesinin Uğur köyünde 3 aylık hamile Hülya Önder (26), sabaha karşı rahatsızlandı. Eşi Selim Önder, durumu yakınları ile köy muhtarına bildirdi.

Kanaması da bulunan Önder, 20 kişilik bir ekiple kızağa konularak yaklaşık 2,5 saatlik zorlu yolculuğunun ardından 10 kilometre uzaklıktaki Camili Köyü Sağlık Ocağına ulaştırıldı.

Burada Hülya Önder'e ilk müdahale askeri doktor tarafından yapıldı. Doktor, daha sonra hastanın Hopa Devlet Hastanesine kaldırılması gerektiğini yetkililere bildirdi. Bunun üzerine harekete geçen Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Camili-Borçka kara yolunun kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı Gürcistan yetkilileri ile önceden yapılan protokol kapsamında hastanın Gürcü toprakları üzerinden Türkiye'ye getirilmesine karar verdi ve bunun için Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti Askeri Hudut Komiseri ile irtibata geçti.



Kısa sürede alınan izinin ardından sedyeye konulan hasta, bir metreyi aşan karda yaklaşık 3 saat süren yaya yolculuğun ardından Gürcistan sınırına ulaştırıldı. Burada kendisini bekleyen Gürcülere ait bir araca alınan Önder, Batum'un Cukuneti köyüne getirildi. Köyde Hopa'dan gönderilen 112 Acil Servis ambulansına konulan hamile kadın önce Batum'a, oradan da Sarp Sınır Kapısından Hopa Devlet Hastanesine götürüldü.

Hastanede yapılan müdahaleyle Hülya Önder'in kanaması durduruldu. Tedavisi süren Önder'in 3 aylık hamile olduğu ve ikiz Bebek beklediği, hem bebeklerin hem de kadının sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Hülya Önderi'in eşi Selim Önder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yer yer bir metreyi aşan kar nedeniyle yolların kapalı olduğu Camili'de saatler süren zorlu yolculuğun ardından sınıra ulaştıklarını, zorlu bir yolculuğun ardından da olsa eşini hastaneye kaldırabildiğini, yardımcı olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Hopa Devlet Hastanesinde yapılan tetkiklerde eşinin ikiz bebeklere hamile olduğunu öğrendiklerini dile getiren Selim Önder, "Bu haber ve eşimin sağlığının iyi olduğunu öğrenmek bizi çok mutlu etti" dedi.