Eşi ile 25 yıllık evliliğinden 2 çocuğu olan Karakelle, oğlunun askerde, kızının ise üniversitede okuduğunu belirterek geçim sıkıntısı nedeniyle bu işleri yapmak zorunda kaldığını söyledi. Yaklaşık 20 yıldır hayvancılıkla uğraşan, evinde 50 küçükbaş hayvan, tavuk ve köpek besleyen Karakelle, eşinin çalışması nedeniyle gündüzleri hayvanlarının bütün bakımlarını kendisi tek başına yapıyor.
Sadece küçükbaş hayvan besleyen Karakelle, kuzu ve keçi yavrularına da anne şefkati ile yaklaşıyor. Kış aylarında hayvanlarını ahırda beslediğini fakat baharla birlikte artık kırsala çıkarmaya başladığını dile getiren Karakelle, “Yaz ayların da yaylaya götürüyoruz hayvanları. Orada da ben bekliyorum. Zor oluyor ama yapacak bir şey yok. Geçim dünyası” dedi.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, tüm kadınların gününü kutlayan Karakelle, Türkiye’de kadınların sorunlarının çok olduğunu belirterek, “Eşi çalışmayan kadınlarımız kendileri çalışarak evlerini geçindiriyor, çocuklarını bakıyorlar. Kadınlar kendilerini savunamıyorlar. Köyden şehre geliyorlar, o nedenle de kendilerini pek savunamıyorlar” diye konuştu.