Alaşehir Caddesi’ndeki iki katlı kerpiç evde yalnız yaşayan Mustafa Nalbant 1997 yılında, gece geç saatlerde evinde çıkan yangının ardından ölü bulundu. Nalbant’ın boğazının kesilip evindeki kömür sobasının da devrilerek yangının çıkarıldığı ve delillerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirleyen polis, zaman içinde çeşitli çalışmalar yaptı ancak bir türlü katilleri yakalayamadı. Sarıgöl Cumhuriyet Savcılığı, cinayetin zaman aşımına uğramasına 26 gün kala dosyayı tozlu raflardan indirdi ve tekrar soruşturma başlattı.

Talimat üzerine harekete geçen Manisa İl Emniyeti Cinayet Büro Amirliği ile Sarıgöl İlçe Emniyet Müdürlüğü nefes kesen takibin ardından, 34 yaşındaki A.C. ve 32 yaşındaki M.Ü.’nün cinayetin şüphelileri olduğunu belirledi.

BİRİ CEZAEVİNDEYMİŞ

Polis ekiplerinin yoğun çalışmasının ardından, Turgutlu İlçesi’nde yaşadığı belirlenen M.Ü., geçen pazartesi günü düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyette sorgulanan M.Ü., suçunu itiraf etti. M.Ü.’nün cinayeti A.C. ile işlediğini söylemesi üzerine de başka bir suçtan cezaevinde bulunan A.C. de soruşturmaya dahil edildi.

HIRSIZLIK İÇİN GİRİP ÇAY İÇMİŞLER

Şüpheliler ifadelerinde, hırsızlık amacıyla Mustafa Nalbant’ın evine girdiklerini, ancak Nalbant’ın gürültüye uyandığını ve kendilerine çay demlediğini, birlikte çay içtikten sonra ondan borç para istediklerini anlattı. Şüpheliler, olumsuz yanıt verince Nalbant’ın boğazını kestiklerini, daha sonra da kömür sobasını devirip yangın çıkarttıklarını söyledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.C. ile M.Ü. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.