Sümela'nın Şifresi Temel serisinin ikincisi Sümela'nın Şifresi Moskova filminin Trabzon'daki çekimleri yarın (Pazar günü) başlıyor. Oyuncular ve çekim ekibi dün akşam Varlıbaş Alışveriş Merkezi'ndeki Soho Greens Coffe Food'da Trabzon basını ile biraraya gelerek 2. film ile ilgili merak edilenleri cevaplandırdı.

İlk filmin 2 milyon gişe yaptığını belirten ve gösterilen ilgi nedeniyle tüm seyircilere teşekkür eden Filmin yönetmeni Trabzonlu hemşerimiz Adem Kılıç ikinci film ile ilgili pek tüyo vermedi.





75 kişilik bir ekip ile Moskova'da ki çekimlerin tamamlandığını kaydeden Kılıç, "Filmin yüzde 30'luk kısmı Moskova'da, yüzde 70'lik kısmı ise Trabzon'da çekilecek. Moskova'daki çekimlerimizi tamamladık. İkinci film, birinci filmden daha kahkahalı olacak. Çekimler 2 ay sürecek" ifadelerini kullandı.





KÜFÜR DAVASI RED EDİLDİ

İlk filminde tartışılan, mahkemelik olan imam karakterini canlandıran Salih Kalyon'nun küfürlü sahneleri ile ilgili gelen bir soru üzerine ise Adem Kılıç şunları söyledi, "Mahkeme red edildi. Bu işin sanat adına yapıldığını, her sahnenin hayal ürünü olduğunu ve senaristin kaleminden çıkan bir kurgu olduğunu bilen Türk adaletinin akil insanları bu konuda gereken kararı vermiştir. Tabiiki ikinci filmde de bu tür sahneler olacak."

TRABZONSPORSUZ OLMAZ

İlk filminde bol Trabzonsporlu sahneler izleyenlerin ikinci filmde de Trabzonspor'u ve futbolu bulacağını belirten Kılıç, "Trabzon için Trabzonspor'un ne kadar önemli olduğunu fanatik bir Trabzonspor taraftarı olarak ben çok iyi biliyorum. İkinci filmde de futbol konusunda izleyicilerimizin taleplerini karşılayacak sahneler olacaktır. Hatta Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda bir sahnemiz olacak" dedi.





YILDIZLAR GİDİYOR

Bu sırada söze giren Filmin Senaryo Yazarı Yılmaz Okumuş, "Filmde bir Trabzonsporlu yıldız oyuncu oynatmayı çok arzılıyoruz. Fakat karar verdiğimiz isim bir bakıyoruz bir sonraki gün takımdan ayrılmış. Bu nedenle zorlanıyoruz" açıklamasını yapması basın mensuplarını ve oyuncuları kahkahaya boğdu.

YİNE ADAM VURMA VAR!

İlk filminde yaptığı adres tarifi esnasında bir kişiyi vuran Çetin Altay'a da film ile ilgili sorular yöneltildi. Bir gazetecinin "İkinci filmde kimseyi vuracak mısınız, vurgun olacak mı sorusunu Altay şu şekilde cevaplandırdı, "Hep vurgun olacak. Evet ikinci filmde birinci filmden daha komik bir vurgun sahnemiz var. Bir değil daha fazla vurgun da yapabilirim" dedi. İkinci filmdeki sahne aklına gelince gülmeye başlayan Çetin Altay, "Eğer Ben böyle gülüyorsam, izleyenlerin halini düşünemiyorum bile. Çok keyifli bir film olacak" şeklinde konuştu.

SÜMELA'NIN ŞİFRESİ 83'ÜDE ÇEKERİZ

Filmin yazarı Yılmaz Okumuş'a ise Trabzon ve bölgemizde film çekimlerinde konu bulmakta zorlanıp zorlanmadığı soruldu. Gülümseyerek bu soruyu cevaplandıran Okumuş, "Bugüne kadar yapılan seri komedi filmleri genellikle, bir yöreye veya şehre bağlı olmamıştı. Cilalı İbo ve Recep İvedik'e bakın. Son olarak Recep İvedik 4. seride kaldı. Fakat Sümela'nın şifresi Temel bir yöre ile yaşayan canlı bir karakteri konu aldığı için ve Trabzon varolduğu sürece biz bu filmin 3'ünü de 83'ünü de çekeriz.





KARADENİZ'E BÜYÜK İLGİ VAR

Sümela'nın Şifresi Temel Filmi ile ilgili açıklamalarda bulunan yardımcı yapımcı yönetmen Emin Albayrak bölgede Sümela'nın Şifresi Temel filmiyle başlayan sinema rüzgarının Elveda Katya ve Sümela'nın şifresi Moskova ile devam ettiğini belirterek, "Artık Karadeniz sinema sektöründe de bir çekim merkezi olmuştur. Bu filmler bölgemizde sağlayacağı gelirin yanı sıra tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı açısından da şehrin turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Bürokratından siyasetine, işadamından esnafına buradaki filmlere her kesimin sahip çıkması gerekir. Altın Koza, Altın Portakal gibi, bölgemizde de altın hamsi, altın fındık, altın çay film festivalleri yapılmalıdır. Eğer bunlar yapılırsa bölgenin makus talihi gelişir. Ve sinema sektörününden alacağı pay da artar' ifadelerini kullandı.

Pazar günü çekimleri başlayacak olan Sümela'nın şifresi Moskova 26 Kasım'da vizyona girecek.