'Dört çocuğumdan ikisi dağda, birisi askerde, onları damat edemedim.' sözleri ile herkesi gözyaşlarına boğan anne artık bu feryadın duyulmasını istedi.

Bir süre önce BDP tarafından açlık grevlerine destek amaçlı düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemine katılan 4 çocuk annesi Cevahir Kaçar'ın belediye binası önünde yaptığı konuşma, BDP Milletvekili Adil Kurt başta olmak üzere herkesi duygulandırdı.

'İKİ ÇOCUĞUM DAĞDA BİRİ ASKERDE'

Dağda bulunan iki çocuğunu anlatırken konuşmaktan zorlanan anne Cevahir Kaçar, “Bakın benim 17 yaşındaki kaynım Hasan Kaçar ihbar edildi. İhbar üzerine polis tarafından yakalandı ancak ne adam öldürmüştü ne de elinde bir silah veya bir çakı bulunmuştu. Buna rağmen ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu zulüm ve haksızlıktan sonra ailemiz dağıldı. Hasan 12 yıldır Rize F. Tipi Cezaevi'nde bulunmaktadır. 48 gün açlık grevinde kaldıktan sonra fenalaşarak Rize'de bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Ağabeyi ve kardeşleri görmeye gittiler. Günlerdir onunla görüşmeye çalıyorlar ancak bir türlü görüştürülmiyorlar. Bu zulüm daha nereye kadar gidecek? Benim dört çocuğum var. Birisi dağda, diğeri ise cezaevine idi ancak cezaevinden çıktıktan sonra da yapılan baskılara dayanamayarak o da dağa çıktı. Şu anda dağda iki çocuğum var, biri ise askerde bulunuyor. Evime gelen gazeteciler bana sordu, 'Bir anne olarak bize neler söyleyeceksin?' Ben dedim ki, 'Neler söyleyebilirim ki? Dört çocuğumdan ikisi dağda, birisi askerde, onları damat edemedim.' Üzerimizdeki bu zulüm ve baskıların kaldırılmasını istiyoruz.

ONLARI ÜNİVERSİTELİ YAPTIM AMA DAMAT YAPAMADIM

İki çocuğumu üniversiteli yaptım ama damat yapamadım. Gençlerimizin özgür yaşamalarını istiyoruz. Biz onları hapishanelerde, zindanlarda ve cezaevlerinde çürüsün diye büyütmedik. Allah üzerimizdeki bu zulmü kabul etmesin. Yeter artık, birileri bu kanı durdursun artık” şeklinde feryat etti.