Oltu Sanayi Sitesi esnaflarından Emrah Gözütok internetteki gördüğü teknolojik makineyi kendi imkanlarıyla imal ederek ağaç biçmeye başladı. 15 yıldır Oltu Doğutaş Sanayi Sitesinde doğramacılık yapan Emrah Gözütok, internette gördüğü makineyi almak istedi, fakat makinenin maddi boyutuna gücü yetmeyince makineyi kendi imkanları ile imal etmeye karar verdi.

Gözütok, esnaf arkadaşlarından aldığı destekle yapmış olduğu hızar makinesi Oltu sanayi sitesinin gözdesi oldu. Büyük hızar makinelerinden daha iyi biçtiğini ve tomruklarda hiç zayiat vermediğini dile getirdi. Gözütok, Makinaya ilave olarak su deposu da yerleştirdiğini ve bu sayede kesimlerde çok daha kolaylık sağlayabildiğini dile getirdi.

Bir metre tomruğu bile kolaylıkla biçtiğini belirten 31 yaşında evli bir çocuk babası olan Gözütok bu makine sayesinde işlerinin daha çok arttığını belirtti.

Hızar makinesine övgüler yağdıran doğrama ustalarından Celil Pala ve Aziz Sevinç makinenin en güzel özelliğinin seyyar olması olduğunu belirterek, “İstediğin yere götürerek orda ağaç biçebiliyorsun. Elektrik ve benzinle çalışan hızar makinesinin her doğramacının sahip olması gereken bir alet” diye konuştu.