Avustralya saat farkıyla yeni iPhone'lara ilk kavuşan ülke olurken, ABD'de günlerdir sırada bekleyen kullanıcıları kapıların açılmasıyla Apple Store'lara hücum etti.
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, bugün Avustralya, Japonya, Hong Kong, Singapur, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada ve ABD'de satışa sunuldu. Saat farkıyla telefonlara ilk kavuşan ülke olan Avustralya'da binlerce insan gün ağarmadan Apple Store'ların önünde kuyruk oluşturdu. Hong Kong'un ünlü Tsim Sha Tsui alışveriş bölgesindeki tüm perakendecilerin önünde binlerce kişi sıraya girdi.

Hong Kong'ta geçtiğimiz yıllarda alışılan bir manzara tekrarlandı ve sıraların ön tarafında yer alanlar satın aldıkları telefonları arka sıradakileri satmaya başladı. Apple Insider'ın verdiği bilgiye göre, kaçakçılar ellerine geçen telefonları iPhone 6'nın satış tarihi henüz belli olmayan Çin'de yüzde 500'e kadar çıkan fiyat artışıyla satmayı planlıyor.

İngiltere'de binlerce Apple kullanıcısı yeni iPhone'lara kavuşmanın heyecanını yaşarken, Protect Your Bubble sigorta şirketi kuyruğa giren tüketicilerle anket düzenledi. 100 kişinin katıldığı ankete göre kullanıcıların yüzde 41'i iPhone 6 Plus, yüzde 20'si iPhone 6, yüzde 29'u ise her iki telefondan birini alacağını belirtti. Katılımcıların yüzde 67'si Birleşik Krallık'ta 539 ile 699 sterlin arasında satılan telefonların fiyatlarının iyi olduğunu, yüzde 54'ü ise telefonların bu fiyatı hak ettiğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 54'ü ayrıca iWatch'u satın alma planları olmadığını belirtti.

ABD'de yerel saatle 08.00'da açılan Apple Store'lar, ilk olarak telefonları ön siparişle satın alanlarla doldu. Apple, iPhone 6'ların rekor bir ön sipariş aldığını ve taleplerin 4 milyonu geçtiğini açıklamıştı. USA Today'in verdiği bilgiye göre ABD'lilerin çoğu 64 GB iPhone 6'yı tercih etti. Birçok ABD'li, iPhone 6'nın ekran büyüklüğünün kendilerine daha uygun olduğunu ifade etti. New Jersey'de Freehold Raceway alışveriş merkezinde Perşembe öğleden itibaren sırada olduğunu söyleyen 18 yaşındaki Deniz Yalçın,  iPhone 6 Plus tercih ettiğini belirtti.
ABD'de iPhone 6 modelleri iki yıl sözleşmeli olarak 199 ve 399 dolar arasında, iPhone 6 Plus ise 299 ile 499 dolar arasında satılıyor.
iPhone 6, Türkiye'de ise 26 Eylül'de satışa sunulacak