Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi'nde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.4 olmak üzere birçok artçı sarsıntı daha meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 01.55'te merkez üssü Pazarcık İlçesi'nin Çöçelli Köyü olan yerin 13.6 kilometre derinliğinde 4.7 büyüklüğünde meydana geldi.

4.7 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 4.4 ile 2.0 arasında değişen 7 arçı sarsıntı meydana geldi. Kent merkezi ile çevre ilçelerde de hissedilen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

KISA SÜRELİ TEDİRGİNLİK YAŞANDI

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, 4,7 ve 4,4 büyüklüğündeki depremlerin ardından vatandaşlarda kısa süreli tedirginlik yaşandığı bazı ilçelerde insanların evlerinden kaçtığı öğrenildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, depremin merkez üssü olan Çöçelli ve Hanobası köyü ile Pazarcık ilçesindeki vatandaşlar, kısa süreli panik yaşadı ve evlerinden dışarı çıktı. Bir süre dışarda kalan vatandaşlar, daha sonra evlerine dönmeye başladı.

Bu arada, güvenlik güçlerine deprem dolayısıyla herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 4,7 ve 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölgede 11 sarsıntı daha kaydedildi.