Kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan TOÇ-BİR-SEN Şube Başkanı Yaşar Seyis, her zaman ve her şartta sorunun değil çözümün paydaşı olduklarını söyledi. Ama hiçbir zaman sorunun kaynağı ve boyutundan çekinmeden kahramanca sendika mücadelesi verdiklerini de belirten Seyis “Aldığımız 10 hayır cevabı bizi 11. talebi yinelemekten, 100 hayır cevabı 101. talebi ısrar etmemizden alıkoymadı. Sorunlardan kaçılan değil, ısrarla üzerine gidilecek sendikal hedefler olarak gördük” dedi.
Tarım-Ormancılık hizmet kolu çalışanlarının onlarca sorunu bulunduğunu kaydeden Seyis “Ancak sorunlarımız çözümsüz değildir. Her bir sorunun mutlaka bir çözümünün oluğunu görmekteyiz. Bugüne deyin onlarca sorunumuzu omuz omuza vererek birlikte çözdük. Bizler bu gücümüzü birliğimizi muhafaza edip yılmadan sendikal mücadelemizi sürdürdüğümüzde önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır” diye konuştu.
Trabzon Memur Sen Şube Başkanı Mehmet Kara ise “Sendikal örgütlenmeler sivil toplum örgütleri içerisinde en yasal olanıdır. On yıllık sendikal süreç içerisinde toplu sözleşme talebini gerçekleştirmiş enden ülkelerden biriyiz. Bunda memur sen ailesinin katkıları inkar edilemez bir gerçekliktir. Sendikalaşma oranının en fazla olduğu bir işkolu olarak bu oranı yüzde yüzlere çıkarmanın gayreti içerisinde olup bir ilki gerçekleştireceğinize inancım tamdır. Tüm bakanlık çalışanlarına Toç-Bir-Sen ve Memur-Sen’e verdikleri destekten dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.