Üstelik bu tür zararlılar besin kaynaklarının olduğu noktalara daha fazla girmekte ve bunun yanında dolapların ya da birçok farklı eşya türünün arkasına yuva yapmaktadır. Bu yüzden bir tanesi bile göründüğü an hemen böcek ilaçlama adına işini iyi yapan büyük ve kaliteli bir firma ile iletişime geçmek gerekir.

            Genel olarak bu tür zararlılar arasında en başta hamam böceği olmak üzere fare, pire ya da kalorifer böceği ve benzeri gibi birçok farklı zararlı sürekli olarak evlere ya da iş yerlerine girmekte ve belirli noktalara yuva yapmaktadırlar. Aynı zamanda bölge olarak da insanların dışarıdaki yaşam alanları olarak çocuk parkları, futbol sahası, göletler ya da yürüyüş ve koşu parkur alanları bu haşerelerin saldırısına uğramaktadır.

 Sağlık Bakanlığı Onaylı İlaçlar

            Öncelikle bu tür tüm alanlarda kullanılacak olan ilaçlar sağlık bakanlığı tarafından onaylı olmalıdır. Aynı zamanda ilaçlama son derece büyük bir profesyonellik ve bununla birlikte titiz bir çalışma gerektirir. Bu alanda büyük bir tecrübe edinmiş ve hangi noktalarda ne tür bir ilaç kullanılacağını bilen ve insan sağlığına zarar gelmemesi adına nasıl bir yöntem uygulayacağında uzman kişiler bu işi yapmalıdır. Bu konuda son teknoloji aletler ve modern teknikler kullanılmalıdır.

          Örneğin farelerin yakalanma konusunda fare istasyonları kullanılmalı ve bunu yapacak olan kişiler de yıllar içinde büyük bir uzmanlık kazanmış kişiler olmalıdır. Ayrıca istasyonlarda kullanılacak olan ve fareyi çekecek yemler de kapalı bir kutu içinde korunan yemler olmalı ki etrafa her hangi bir zarar vermemeli.

  Doğru Zamanda İlaçlama

            Hamam böcekler konusunda ise genel olarak yaz aylarında ortaya çıkarlar ve özellikle de üreme dönemlerinde oldukları için son derece fazla görünürler. Bu yumurtlama döneminde de 200 ila 300 arasında bir yumurta bırakırlar ve bu yüzden doğru zamanda doğru haşere ilaçlama yöntemleri ile hamam böceklerine eğer müdahale edilirse tamamen ortadan kaldırılabilir. Bunun için de tek yapılması gereken bu alanda kaliteli ve bünyesinde uzman çalışanlar barındıran bir firma ile çalışmaktır.

            Bir diğer yandan aynı şekilde pireler de son derece hızlı bir şekilde yuvalanır ve yine aynı hızla ürerler. Bu yüzden tam doğru zamanda müdahale edilmeli aksi takdirde yanlış zamanda yanlış bir uygulama nedeni ile pirelerin üremelerine engel olunamaz. Bu yüzden bu konularda tecrübesi yüksek firmalar ile çalışmak büyük bir önem arz etmektedir. Ayrıca merdiven boşlukları, depolar, fabrikalar, iş yer ofisleri gibi birçok farklı alana özellikle de büyük noktalara tam zamanında ve TSE onayına sahip ilaçlar eşliğinde bu alanda uzman kişiler ile müdahale edilmeli ve en kısa süre içerisinde temizlenmelidir.