Kan davası gütmek istemediklerini belirten ve temsili olarak yanlarındaki oyuncak silahları babalarının mezarına gömen Tiler kardeşler, "Biz katil olmak, kanı kanla temizlemek istemiyoruz. Devletin bir an önce babamızın katilini yakalayarak cezalandırmasını istiyoruz" dedi.

Merkeze bağlı Terzi Köyü'nün merasında koyun otlatan Tiler ile Bulut ailelerinin çocukları arasında tartışma çıktı. Çocukların tartışmasına büyüklerin de katılmasıyla olay kavgaya dönüştü ve Mehmet Tiler vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaşamını yitirdi. Kavganın ardından Tiler'in ölümüne yol açtığı iddia edilen kişi, ailesiyle birlikte köyden ayrıldı. Aradan geçen süre içerisinde güvenlik güçlerince başlatılan soruşturma kapsamında kavgaya karıştığı saptanan ve Tiler ailesinin suçladığı bazı kişiler gözaltına alınıp, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı. Ancak, Mehmet Tiler'i öldürdüğü ileri sürülen şüpheli ise bulunamadı.

KAN DAVASI GÜTMEK İSTEMİYORUZ

Kavgada yaşamını yitiren Mehmet Tiler'in çocukları da babalarının katilinin biran önce bulunmasını istedi. Babalarının mezarını ziyaret eden çocukları ve yakınları, yanlarında getirdikleri oyuncak silahları temsili olarak mezara gömerek, kan davası gütmek istemediklerini ve bir an önce katilin yakalanmasını beklediklerini ifade etti. Kanın kanla temizlenemeyeceğinin bilincinde olduklarını anlatan Tiler Kardeşler şöyle dedi:

"Babamızın öldürülmesinin ardından katilin yakalanmasını bekledik. Cinayeti işleyen kişi, ailesiyle birlikte köyü terk etti. Bugüne kadar yakalanmayınca da çevremizden baskı görmeye başladık. Çevremizden 'babamızın kanını yerde bıraktığımız' şeklinde gelen baskıcı söylemler bizi kan davası gütmeye zorluyor. Ancak biz artık kanın kanla temizlenmeyeceğinin bilincindeyiz. Bunun için biran önce babamızın katilinin yakalanarak adalet önünde cezalandırılmasını istiyoruz. Fakat, bu olay geciktikçe üzerimizdeki baskı artıyor. Biraz daha gecikirse istemeden, çevremizin baskısıyla maalesef katil olacak ve belki de yıllarca sürecek bir kan davasının içinde kalacağız."

Sağduyulu davrandıklarını ve kendilerini kan davası gütmeye zorlayan anlayışa karşı çıktıklarını anlatan Tiler kardeşler, güvenlik güçlerinin bir an önce babalarının katilini bulmasını ümit ettiklerini söyledi. Çözüm olmadığını bildikleri için silahları babalarının mezarına gömdüklerini anlatan Tiler kardeşler, "Biz silahları insanlara karşı kullanmak istemiyoruz. Umarız en kısa sürede babamızın katili yakalanır ve bizler de silah kullanmak zorunda kalmayız" diye konuştu.