Kitap satış sitesi ilknokta.com tarafından kitap dağıtım şirketlerinin yanı sıra D&R, Prefix, Remzi, Penguen, kitap yurdu gibi kaynaklardan tarafından hazırlanan

1- Grinin Elli Tonu - E. L. James - Pegasus Yayıncılık
2- Doğu'dan Uzakta - Amin Maalouf - Yapı Kredi Yayınları
3- Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı - İlber Ortaylı, İsmail Küçükkaya - Timaş Yayınları
4- Allah Beni Böyle Yaratmış - PuCCa - Okuyan Us Yayınları
5- Çıplak Deniz Çıplak Ada - Bir Ada Hikayesi - 4 -Yaşar Kemal -Yapı Kredi Yayınları
6- Yenilenme Cehdi - M. Fethullah GÜLEN - Nil Yayınevi
7- Nar Ağacı - Nazan Bekiroğlu - Timaş Yayınları
8- Tanrı Daima Tebdil - i Kıyafet Gezer - Laurent Gounelle - Pegasus Yayıncılık
9- Yedinci Gün - İhsan Oktay Anar - İletişim Yayınları
10- Karanlığın Elli Tonu - E. L. James - Pegasus Yayıncılık
11- Bitmemiş Öyküler - John Ronald Reuel Tolkien - İthaki Yayınları
12- Bir Dilekle Başladı Her Şey - Debbie Macomber - Martı Kitabevi
13- Hükümdar - Mustafa Çevik - Sayfa6 Yayınları
14- Kargaların Ziyafeti Kısım 1 ve 2 - George R. R. Martin - Epsilon Yayınevi
15- Kıyısızlar - Kahraman Tazeoğlu - Destek Yayınları
16- Bora'nın Kitabı - Ayşe Kulin - Everest Yayınları
17- Mesnevi Terapi - Nevzat Tarhan - Timaş Yayınları
18- Aşka Dair - İskender Pala - Kapı Yayınları
19- Tape'den Kodes'e - Savaş Akın, Lokman Dağ - Postiga Yayınları
20- Kerbela - Sinan Yağmur - Profil Yayıncılık

Yeni Kitaplar

Leyla Buradan Taşındı - Barış Cem Kaya - Hayat Yayıncılık

Barış Cem Kaya,10 yılı aşkın süredir program yapımcı ve sunucu kimliğiyle radyo programları gerçekleştirmekte. Geçtiğimiz 6 yıldır Radyo 7 frekanslarından seslenmeye devam eden Barış Cem Kaya, 2010 Yılının Kasım ayında, anlatmak istediklerini yazdığı "Üsküdar'da Akşam Oluyor" isimli deneme&şiir içerikli kitabıyla yazar olarak da anıldı.

Aşkın Meali 1 - Yusuf İle Züleyha - Sinan Yağmur - Karatay Akademi Yayınları

Kuyu. Zindan. Dünya. Ahiret. Kur'an-ın en güzel kıssasında dört kelime, dört kapıyı açıyordu: İman. Aşk. Sadakat. Vuslat… Üç gömlek. Üç yürek. Yakup. Yusuf ve Züleyha. Üç gömleği de yırtıldı da aşkının akı ile geçti kuyudan, zindandan ve kadından.

Saatçi Peygamber - Necati Göksel - Altın Kitaplar

Halepli bir tüccarın oğluyken, korsanlar tarafından esir alındı. İtalya'da satılarak vaftiz edildi. Efendisi Giovanni, ülkenin en usta saatçilerindendi. Zekâsıyla parladı. Ustasının gözdesi oldu. Sonra gizemli bir olay gerçekleşti ve onu başka şehirlere, başka topraklara, başka âlemlere sürükledi. Her dinden, her dilden insanla yârenlik etti. Fani aşkla, ilahi aşkla savruldu durdu. Harran şehrine geldiğinde 15 yıldır diyar diyar gezmekteydi. Hiçbir dini reddedip yok saymadan, tıpkı kendinden önceki yol erbabı gibi her inançtan insana kucak açtı. Zihinleri sorularla dolup taşanlar onun irfanından damlayan sözcüklerle kendilerini yeni ve cezp edici bir anlatıda buldular. Ardındaki kitle büyüdükçe onun ufku da büyüdü. Öyle ki, zamanın en güçlü hükümdarı Timurlenk'e yöneltti bakışlarını ve lanetini. Doğunun ilk saat kulesini yaptı. Saat çınladıkça fani hayatın ninnisi her yerde yankılansın istedi.

1400lü yılların şafağıydı. Kimi ona evliya dedi; kimi ermiş, kimi peygamber, kimi de sapkın. O ise kendisine sadece fani sıfatını uygun gördü. Bu romanda, İtalya'da köle olarak satılan bir Müslüman çocukken, yıllar sonra menkıbesini Doğuda aramaya başlayan Kınalı Peygamberin ilginç ve gizemli öyküsünü bulacaksınız.

Modern Ezberlerin Sonu(Bilim, Din ve Ateizme Dair) - Mustafa Akyol - Etkileşim Yayınları

Modern zamanların ezberleri arasında herhalde en etkilisi, bilim ve din ile ilişkili olanlardır. Din ile bilimin çatıştığı tezi, bu ezberlerin ilkidir. Dinin ‘dogma,' bilimin ise ‘en hakiki mürşid' olduğu, bir diğeridir. Evrim teorisinin ispatlanmış gerçek, ateizmin bilimselliğin zorunlu sonucu olduğu, yine bu ezberlerden ikisidir.

Hobbit ve Felsefe - Eric Bronson, Gregory Bassham, William Irwin - İthaki Yayınları

Maceracı bir ruh ile kişisel gelişim arasında nasıl bir bağ vardır? Bilbo'nun karakterindeki dönüşümün kökenlerini nerede aramalıyız? Orta-Dünya'da şan, şöhret, kibir, tevazu, açgözlülük gibi kavramlara felsefi açıdan nasıl yaklaşabiliriz? Hobbitler oyun oynamayı neden sever? Tolkien gerçekte bir adil savaş teorisyeni miydi?

Yarım Dünya - Hiromi Goto - İthaki Yayınları

Goto'nun çılgın ve karanlık dünyasında bir yolculuğa çıkmaya hazır olun... Sevgi dolu ama ihmalkar bir annenin tek kızı olan Melanie Tamaki çevrede pek rağbet görmeyen bir çocuktur. Fakat bir gün okuldan eve dönüp annesinin ortadan kaybolduğunu fark etmesiyle tüm hayatı değişir: Bay Tutkal adlı pespaye bir yaratık onu Yarım Dünya'ya götürmüştür. Böylece Melanie annesini kurtarmak üzere Yarım Dünya'ya doğru zorlu ve karanlık bir yolculuğa çıkar.

Binbir İnsan Masalları 1 - 139 - Cem Mumcu - Okuyan Us Yayınları

Cem Mumcu, Türk Edebiyatı'nın bu ilk ve en uzun soluklu yolculuğunda, “dünya durdukça duracak” masallar anlatıyor. Şimdiye kadar yazılmış olanları aralıksız bir okuma deneyimi için bu kitapta bir araya getirdik. Bu özel baskı, 1001 masaldan oluşacak olan eserin ilk 139 masalını içeriyor.

Uygarlığı Değiştiren 100 Kedi - Sam Stall - Can Yayınları

Tarihte En Çok Sözü Geçen Kediler Tek bir kedinin uygarlığı değiştirmeye gücünün yetmeyeceğini düşünüyorsanız, koca bir canlı türünü tek başına yok eden Tibbles'ı duymamışsınız demektir. Ya da Pakistan ile ABD arasında diplomatik bir tartışmayı tetikleyen Ahmedabad adlı kedi yavrusunu. Ya da bir tutam tüyüyle bir katilin yakalanmasını sağlayan Kartopu adlı Kanada kedisini.

Yalnızlığın İcadı 1984 - Bülent Parlak - İzdiham Yayınları

Şair Bülent Parlak'ın ikinci kitabı Yalnızlığın İcadı (1984) çıktı. Aynı zamanda İzdiham serisinin ilk kitabı da olan Yalnızlığın İcadı (1984), Bülent Parlak'ın yıllar içinde çeşitli dergilerde yayınladığı denemelerden ve gün yüzüne ilk kez çıkardığı metinlerden ulaşıyor. 2010 yılında çıkan Sevgili Huzursuzluğum adlı şiir kitabı ilgi gören Bülent Parlak'ın denemelerinden bir bölümü şiirleri gibi Dergâh Dergisi'nde, İzdiham'da ve İtibar'da çıkmıştı. Hiç yayınlanmamış metinleriyle harmanlayarak oluşturduğu kitapta otuza yakın deneme bulunuyor.

Mezarların Çağrısı - Simon Beckett - İthaki Yayınları

Her Canlı Ölümü Tadacaktır.. İlk bakışta önemsiz bir şeye benzetebilirdiniz, taş olabilirdi veya budaklı bir kök, ta ki daha yakından bakana kadar.

Özgürlüğün Elli Tonu - E. L. James - Pegasus Yayıncılık

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı… Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Harmattan - Gavin Weston - Ayrıntı Yayınları

Gençlik yıllarında Batı Afrika'da öğretmenlik yapan Gavin Weston'un Nijer'de geçirdiği günlerden esinlenerek kaleme aldığı Harmattan'da küçük bir kız çocuğunun büyüme sancılarını anlatılıyor. Ve tabii ki Afrika'nın sancıları...

Daha Genç Beyin, Daha Dinç Zihin - Eric R. Braverman - Butik Yayıncılık

Hangi Yaşta Olursanız Olun Hafızanızı ve Dikkatinizi Koruyup Geliştirmeniz İçin 6 Adımlık Bir Program

Marka Değeri - David Haigh, Muhterem İlgüner - Boyut Yayınları

Global rekabet içindeki tüm firma sahipleri, çalışanlar, girişimciler ve markasını doğru yönetmek isteyen tüm iş adamları için hazırlanmış Marka Değeri adlı kitap çıktı!

Mapusane - Gültekin Yıldız - Kitabevi Yayınları

Günümüz insanı için hapis cezası ve bu cezanın infaz edildiği hapishane, sanki çok eski çağlardan beri hep varolagelmiş "tarihsiz" bir kurumdur. Oysa sadece ikibuçuk asır geriye gidildiğinde, dünyanın hiçbir yerinde bugünkü manada bir hapishaneye rastlanmaz.

Antikapitalist Sözlük - David E. Lowes - Versus Kitap

Antikapitalizmin, kapitalizmin kendisi kadar eski olduğunu belirtmek; bazılarına malumun ilanı diğerlerine de totoloji olarak görünebilir. Muhalif gücün soy kütüğü; medyadaki çoğu kişi, üniversiteler ve kurumsallaşmış siyasi partiler tarafından görmezden gelinmiş, karartılmış ya da önemsizleştirilmiştir.

Fırat 3 - Uğur Gürsoy - Mürekkep Basın Yayın

Keşge aşırı güçlü bi insan olsa dünyadaki herkesin azını kırsa, sen senin annen baban, ben benim annem babam hariç... Pekiiii... süpermen mi güçlüdür görükmez adam mı?

Suriye Tarihi - Ömer İshakoğlu - Kabalcı Yayınevi

Osmanlı hâkimiyeti altında dört asır (1516-1918) kalan Suriye'nin, dünyada ve Osmanlı topraklarında hareketliliğin en hızlı olduğu 19. yüzyıldaki edebi ve kültürel hayatını inceleyen bu çalışmada; Batılılaşma sancısının bu coğrafyada nasıl yaşandığı, edebi ve kültürel hayata tesir eden amiller, eğitim kurumları, edebi ve kültürel yayınlar ile bu yayınlarda Osmanlılara ve Türklere bakış, ayrıca İstanbul'daki edebi ve kültürel hayatın Suriye'ye yansımaları ele alınmış ve o dönemin karanlıkta kalan bazı yanlış anlamalarına ışık tutulması amaçlanmıştır.

Piyasadan Büyük Alacağımız Var - İlker Gümüşoluk, Kemal Ayça, Mesut Süre - Destek Yayınları

“Kimse yoksa yere düşen dondurmanı parmağınla sıyır ye.” Mesut Süre Pansiyonda ortak mutfak gerginliği... Ailecek mutfakta keyifle yemek yerken, siyah deniz şortlu zayıf bacaklı adamın gelip dolaptan bira alması. İlker Gümüşoluk

Ceo Hazım Kantarcı - Hazım Kantarcı - Ofset Yapımevi

Hazım Kantarcı sanayimize bir çok konuda yeni ufuklar açan girişimleri ile Hazım Bey, Topluluğumuzda otuz iki yıl uzmanlıktan CEO'luk kademelerine uzanan muhtelif makamlarda görev yaptı. Birçok "ilk"leri başlatıp başarıyla tamamlayarak iz bıraktı. Onu serinkanlı düşünen ufuk açıcı misyonları yürüten dürüst yaratıcı ve özve­rili çalışmaları ile daima hatırlayacağız. Sakıp Sabancı (Nisan 2003)

Ömrüm Senindir - Nora Roberts - Epsilon Yayınevi

New York Times çok satan yazarı Nora Roberts, sizi Connecticut'ın en gözde evlilik planlama şirketi Vows'un kurucuları Parker, Emma, Laurel ve Mac'le son bir macera yaşamaya çağırıyor.

Sevincim Eksilmesin Yeter Ki - Jean Giono - Yapı Kredi Yayınları

On dokuzuncu yüzyılın başı. Fransa'nın güneyinde, Provence'ta Grémone yaylası. Jourdan, karısı Marthe'la birlikte yurt bellerler bu yaylayı. Bu görkemli doğa parçası onların dışında birkaç aileye daha ev sahipliği yapmaktadır. Her biri kendi yaşam savaşımını sürdürür, tekdüze, bencilce, sıkıntıyla. Günün birinde bilge Bobi gelir. Şair Bobi. Başka türlü bir yaşamın olası olduğunu göstermek ister onlara.

Ruhundaki Zehirle Yüzleş Tess Gerritsen Martı Kitabevi

İlk ceset tam bir muammadır... Kız genç ve güzeldi. Üzerinde, bir telefon numarası karalanmış kibrit kutusu dışında bir delil bulunamamıştı. Sonraki ceset bir uyarı…

Sör Siyonist - Çiğdem Bayraktar Ör - Yeditepe Yayınevi

İngiltere'nin Siyonizm'i sahiplenmesi Yahudilere duydukları şefkatten mi kaynaklanıyordu? Yoksa İngiltere onların Britanya yarımadasından uzakta olmalarını tercih ettiği için mi Siyonizm'i destekliyordu? Ya da, eninde sonunda Orta Doğu'ya yerleşme hedeflerine sahip bir ülke olarak, bölgedeki Arap halkının tepkisini kendi üzerine çekmek yerine, Filistin'de kurulacak bir Yahudi devletinin kurulmasına önayak olarak, bu tepkinin doğrudan İsrail'e yönelmesini mi tercih ederdi?

Tuğla - Murathan Mungan - Metis Yayıncılık

"Yeniden gün ışığına çıkmasını istediğim ilk yazılarımdan başlayarak beni adım adım bugüne taşıyan yolu ören tuğlalardan bazı örnekleri bir araya getirmek istedim. O anlamda tuğla... Kitabı her biri kendi içinde bir bağlam oluşturan bölümler olarak tasarladım. Her bölüm kapağına bilmeyenler için zamanı güncelleyen, bilenler içinse bilgi tazelemeyi amaçlayan açıklama niteliğinde birer kısa yazı yazdım... Bu kitap, en eski tarihlilerine dek uzanan geçmiş yazılarımı topladığım son kitap olacak sanırım. Bu anlamda son tuğla. Geçmiş malzemeye son müdahale..."

Bediüzzaman'ın Lokman Hekim Ruhlu Talebesi: Ali İhsan Tola - İhsan Atasoy - Nesil Yayınları

Ali İhsan Tola, Üstad Bediüzzaman'ın harikulade hallere mazhar, maddî ve manevî ilimlerle mücehhez, çok yönlü, nev-i şahsına münhasır bir talebesidir. Nebatat, madeniyat ve ledünniyat gibi farklı ilimlerin sırlarına vakıftır.

Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü - Mehtap Kayaoğlu -Nesil Yayınları

'Baldan tatlı' olduğu söylense de, herkese ancak acı tattıran bir duygudur öfke. Onun yaydığı acı sonuçlardan ne öfkeli kişinin iç dünyası uzak kalır, ne de onun öfkelendiği kişiler. Kişi için, aile için, toplum için öfkenin sonuçları, hep olumsuzdur.

Peygamberlere Yolculuk - Münire Daniş - Timaş Yayınları

Peygamberlerin yaşam öyküleri aynı zamanda onların davet öyküleridir. Çünkü onlar 'model insan'lardır. Kendilerine peygamberlik gelmeden önce bile günahlardan korunur ve örnek davranışlarıyla doğruyu temsil ederler.

Uzun Yürüyüş - Adem Ölmez - Nesil Yayınları

Hayatı üzerine yazılan belki yüzlerce esere rağmen, Bediüzzaman'ın uzun ve bereketli ömrünün birçok safhası hâlâ daha titiz, derin ve kapsamlı bir araştırmayı bekliyor. Onun, ümmetin kaderiyle birebir irtibatlı koca bir ülke saltanat-meşrutiyet-cumhuriyet-demokrasi sürecini yaşarken, İkinci Meşrutiyet'le başlayan ve vefatına kadar devam eden 'uzun yürüyüş'ünün de, henüz yeterince, derinlemesine incelendiğini söylemek mümkün değil.

Kozadan Çıkabilmek - Necmettin Şahinler - İnsan Yayınları

Hayat -doğumdan ölüme- bir çıkışlar serisidir ve her çıkış tekâmül yolunda bir basamaktır. İnsân da kendi bedeninde/toprağında içinde taşıdığı "ilâhî öz" ile aydınlığa/ışığa çıkma ânını sabırla bekleyen bir tohum gibidir. Arz'a ilk çıkışımız/doğumumuz annemizin karnından olmuştu. İkinci çıkışımız ise bu fizik âlemden semâvî/rûhânî âleme tekrar yeniden doğuşumuzla gerçekleşecektir. Her doğum sancılı bir süreçtir. Bu nedenle hayat yolculuğunda karşımıza bir "sünnetullah" olarak çıkan/çıkacak her zorluk, çile, ıstırap, sancı mânevî/semâvî doğumumuz için bize sunulan bir fırsattan/imkândan başka bir şey değildir.

Irkçılık - Sinan Özbek - Notos Kitap

Tarihin neredeyse her döneminde "biz" ve "onlar" ayrımına rastlamak mümkündür. Ancak ırkçılık bütün ayrımcılıklardan farklı bir düzey ve arka planla çıkar karşımıza. O halde ırkçılığın ayırt edici özelliği nedir? Tarihin bir döneminde neden böyle bir kavrama ihtiyaç duyulmuştur? Irkçılık her toplumda kendini aynı şekilde mi dışavurur, yoksa sadece Batı'ya özgü bir ideoloji midir?

Hikayem Paramparça - Emrah Serbes - İletişim Yayınları

"Annemin öldüğünü anlatma, onun etkisi altında olduğum için kendisini sevdiğimi düşünmesin." "Tamam Galip."

O Muhteşem Hayatınız - Oya Baydar - Can Yayınları

“Hangisi gerçek hayatım benim? Kendi yaşadığım mı, onun anlattığı mı?” Ünü dünyayı sarmış Türkiyeli bir primadonna, bir diva... Onunla ilgili her türlü fotoğrafı, ses kaydını, gazete kupürünü toplamayı hayatının amacı edinmiş, tutkulu hayranı bir müzik öğretmeni... Annesinin izini süren genç bir kadın...Eski fotoğrafların ayrıntılarında gizli, derin bir sır: sadece Diva'nın yaşamının değil, Türkiye'nin yakın tarihinin puslu, karanlık bir kesiti...

Yıldız Yaralanması - Perihan Mağden - Everest Yayınları

Dönmemiş Yıldız. Dönseydi duyar uyanırdı zaten. Beni yaraladı yine, diye düşünüyor. Sonra da yok oldu. O bitmeyen ufak kaçamaklarından birine gitti. Nereye gitti ki? Cengiz Bey'le Maldivler'e gidiyor yarın! Teo Man, diye geçiriyor içinden, anında içi üşüyor. Tabii ya, onunla olmaya gitti. Cengiz Bey'le bir nevi mecburiyetten çıktığı seyahatten önce, hakiki aşkına koştu. Kavuştu.

İçimden Geçen Zaman - Güldal Mumcu - Uğur Mumcu Vakfı Yayınları

"Ev sakinleşince, ablamla birlikte camın önündeki bordo koltuklara oturduk. Sis ne zaman bastırmıştı bilmiyorum, ama yoğundu ve şehir görünmüyordu. Sis bulutunun arkasındaki şehre bakarken, sanki sis bizi de içine alıyordu. O gece uyumadım. Şimdi neler konuştuğumuzu tam olarak anımsamıyorum. Öylece koltuklarda oturan halimiz ve camın dışındaki sis perdesi gözümün önüne geliyor. Bir de, ara ara içeriye gidip çocukların odalarında dolaşırken peşimi bırakmayan bulut…

Şeytanı Uyandırma - John Verdon - Koridor Yayıncılık

Asla o karanlık odaya girme. Sabaha çıkmak istiyorsan şeytanı uyandırma. Hiçbir cinayet kusursuz değildir. Özellikle Dahi Dedektif Dave Gurney bir olaya müdahil olup hiç kimsenin göremediği detayları ortaya çıkardığında, çıkışı olmadığı düşünülen labirentin çıkışını ustalıkla bulduğunda...

Aşkın Elçisi - Ahmet Turgut - Kapı Yayınları

Aşkın Şehidi'nin Yazarından Kerbela Serisinin 2. Romanı. İrfâni bir anlatımla yine tarih, insan ve edebiyat içe içe...

Gün O Gün'dür! - Banu Avar - Remzi Kitabevi

Banu Avar her zamanki gür sesiyle Kuvayi Milliye ruhuna çağrı yapıyor!

Mor Kaftanlı Selanik -Yılmaz Karakoyunlu - Doğan Kitap


Yılmaz Karakoyunlu, Mor Kaftanlı Selanik'te Cumhuriyet tarihinin en önemli tarihsel ve toplumsal dönemeçlerinden olan "Mübadele" sırasında yaşanan insan hikâyelerini, olayın siyasi yönünü de ihmal etmeden anlatıyor.

Mutlu Olmak İsteyen Adam - Laurent Gounelle - Pegasus Yayıncılık

İnandıklarımız Gerçekliğimiz Olabilir Bir düşünün... Bali'de tatildesiniz. Eve dönmeden önce bir şifacıya görünüyorsunuz. Aslında bir şikâyetiniz yok. Sadece onun ününü duymuş olduğunuz için görüşmek istiyorsunuz. Şifacının teşhisi kesin: Sağlığınız gayet yerinde ama... mutlu değilsiniz.

Hangi PKK - Sedat Laçiner - HayyKitap

Moskova'dan Roma'ya herkesin kucak açtığı eli kanlı tek lider... Türkiye'yi terörle cezalandırmak isteyen 'yeniden doğmuş' fanatikler... 30 yıldır hiç dokunulamayan üst yöneticiler... İsrail ve ABD'yi 'imkânsız' senaryoya ikna eden jeopolitik... Dijital esaretten damarları delik deşik olmuş bir istihbarat... İşte dışarıya bağımlılığı arttıkça taşeronlaşan bir örgütün; 'olmayan' PKK'nın ve onunla mücadelenin hikâyesi.