Çerkezköy’de 2 çocuk annesi Fevziye Asbaş, 21 Haziran 2005 tarihinde Atatürk Caddesi Makasçı Sokak üzerindeki evinde, boğazından defalarca bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetten bir süre sonra televizyon programına çıkan Fevzi Asbaş, ’eşinin katilini bulana ev’ vaadinde bulundu.

Fevzi Asbaş, olaydan 5 ay sonra da Saniye Deniz’le evlendi. Fevzi Asbaş, cinayetten 6 yıl 3 ay sonra çelişkili hal ve hareketleri, cinayet günü eşinin parmağındaki kanlı yüzüğü ’otopside kaybolur’ diyerek ısrarla almak istemesi, tanıkların ifadeleri sonucu gözaltına alınarak tutuklandı ve Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ’ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası’ istemiyle yargılanmaya başlandı.

Dava, dün görülen 17’nci duruşmada karara bağlandı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaya, tutuklu sanık Fevzi Asbaş ve avukatı İbrahim Doğan katıldı.

’Hiçbir geçimsizliğimiz yoktu’

Mahkemede son savunmasını yapan sanık eş Fevzi Asbaş, eşiyle hiçbir geçimsizliği olmadığını belirterek kendisinin katil olmadığını söyledi. Asbaş, "Ben suç işlemedim, katil değilim. Bunlar tamamen iftiradır, kanıt ve delil olmadan ben suçlanıyorum.

Benim eşimle hiç bir geçimsizliğim olmadı. Eşime iyi davranıyordum. Geçimsizliği olmadığı halde insan neden eşini öldürsün. Bunun içinde beraatımı ve tahliyemi istiyorum" dedi.

BİR ÜYE BERAAT İSTEDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nevzat Yörük ve üye hakim Sultan Yıldırım’ın oy çokluğu ile sanık Fevzi Asbaş’a ’yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verildi.

Mahkeme heyetinden üye hakim Sabri Ayyıldız ise, sanık hakkında toplanan delillerin mahkumiyete yeterli olmadığı ve bu nedenle ’şüpheden sanık yararlanır’ kuralı uyarınca Fevzi Asbaş’ın tahliyesine ve beraatine karar verilmesi gerektiğini belirterek, karara muhalefet şerhi koydurdu.

Ömür boyu hapis cezası alan Fevzi Asbaş, duruşmanın ardından geniş güvenlik önlemleriyle tutuklu olduğu Silivri Cezaevi’ne götürüldü.

Sanık avukatı İbrahim Doğan duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, davada müvekkilini suçlayabilecek delil bulunmadığını savunarak, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

AYDINLATANA DAİRE VAADİNDE BULUNMUŞTU

Eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Fevzi Asbaş, cinayetin ardından 2005 yılında televizyon programlarına çıkarak, "Benim 40 yıllık eşimden kim ne istedi. Çerkezköy’de çok sayıda gayrimenkul ve dairem var. Cinayetin aydınlanmasına katkı sağlayacak ihbarda bulunanlara, bir daire hediye edeceğim" vaadinde bulunmuştu. Cinayetten 5 ay sonra Saniye Deniz ile evlilik yapan Fevzi Asbaş’ın evi postacı kılığındaki 2 kişi tarafından soyulmuş, evden çok sayıda ziynet eşyası çalınmıştı.