Olay, merkez Çukurova ilçesi Toros Mahallesi 78173. Sokak’taki Birde Bir Apartmanı A Blok Kat 6'da meydana geldi. İddiaya göre, bir bankadan emekli olan ve bir ayağı engelli olan Erdal D. (54), Emine D. (43) ile yıllar önce evlendi. Evlilikten çiftin şu anda 15 yaşında olan bir çocukları oldu. Ancak Emine D., yaklaşık 7 yıl önce tanıştığı ve eşine akrabası olarak tanıttığı takı eşyaları satan Murat V. (28) ile aşk yaşamaya başladı. Bu nedenle Emine D.’nin ailesi 2 yıl önce kızlarıyla ilişkilerini kesti. Daha önce eve gelip giden ve zaman zaman evde kalan Murat V., yaklaşık 5 aydır sevgilisinin evinde kalmaya başladı. Murat V. evde sigara içtiği için Erdal D. ile aralarında tartışma çıktı. Erdal D., kendisinin de sigara içtiğini ancak kapalı alanda özellikle evde sigara içilmesinden hoşlanmadığını söyledi.

Çıkan tartışma Emine D.’nin araya girmesiyle sonlandı. 9 Nisan 2013 günü de sabah Emine D., çocuğunu okula götürdükten sonra markete ve kuaföre uğrayacağını, öğlen çocuğunu okuldan aldıktan sonra eve döneceğini söyledi. Murat V. ise, kahvaltıdan sonra yine evde sigara içti. Erdal D. bu duruma sinirlenerek, "Ben sana evde sigara içme demedim mi?" diyerek tartışma çıkardı. Bir süre Murat V. ile tartıştıktan sonra banyoya giren Erdal D., dengesini kaybedip düşünce evde bulunan Murat V.’den yardım istedi. Banyoya gelen şahıs, sigara yüzünden tartıştığı sevgilisinin kocasını önce kafasını musluğa vurup, ardından lifle boğarak öldürdü. Üzeri kan olduğu için öldürdüğü adamın yanında banyo yapan Murat V. daha sonra evden ayrıldı. Bir süre sonra eve Emine D. ve oğlu geldi.

Emine D., banyoya girdiğinde kocasının yerde yattığını görerek polise ve ambulansa haber verdi. Emine D., daha sonra da sevgilisi Murat V.’yi arayarak, "Yetiş kocam banyoda ölmüş" dedi. Bunun üzerine olay yerine polis ve ambulansla birlikte Murat V. de geldi. Sağlık görevlileri Erdal D.’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheli ölümü araştırmaya başladı. Erdal D.’nin yüzündeki çizikler ve kafasının arkasındaki şişlik nedeniyle olayın cinayet olabileceğinden şüphelenen polis, araştırmayı derinleştirdi. Polis, yaptığı araştırmada polis geldiğinde evde bulunan Emine D. ile Murat V.’nin sevgili olduğunu tespit etti. Mahalle ve apartmanda yapılan araştırmada ise evden en son Murat V.’nin çıktığı ve saçlarının ıslak olduğu belirlendi. Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside ise Erdal D.’nin kafasına sert bir cisimle vurulduktan sonra lifle boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bunun üzerine Murat V. ve sevgilisi Emine D. gözaltına alındı. İlk başta suçunu itiraf etmeyen ve öldürdükten sonra eve yeniden dönen Murat V. polise, "Evde sigara içmeme karıştığı için sinirlendim. Banyoya girmişti, yere düştü, benden yardım istedi, bende öldürdüm" dedi. Murat V., sevgilisinin cinayetle alakası olmadığını söyledi. Emine D. de Murat V. ile sevgili olduklarını ancak cinayetten haberi olmadığını söyledi. Sevgililer sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen sevgililerden Murat V. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Emine D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.