2003 yılında bir yakını tarafından nüfus cüzdanı ve sağlık karnesi gizlice alınan gazeteci Ahmet Oğuz, o süreçten sonra inanılmaz şeyler yaşadı. Ahmet Oğuz'un nüfus cüzdanı ve sağlık karnesini gizlice alan Tarkan Oğuz, bu kimlik ve sağlık karnesiyle hastaneye gitti. Hastanede bir süre tedavi gören Tarkan Oğuz'un kan kanseri olduğu ortaya çıktı. Hastanede kısa süre tedavi gören Tarkan Oğuz, daha 17 yaşında kan kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi.

Tarkan Oğuz'un ölümünden sonra Ahmet Oğuz'un hayatı bir anda değişti. Çünkü hastane kayıtlarına ölü olarak Ahmet Oğuz geçti. Yakını olduğu için Tarkan Oğuz'un cenaze törenine katıldığını söyleyen Ahmet Oğuz, şöyle konuştu:'Tarkan'ın cenaze namazında, hoca merhum Ahmet Oğuz deyince bir anda kendimi ölü gibi hissettim. Resmen kendi tabutumu taşıyıp kendi cenaze namazımı kılmış oldum.'

Bu durum karşısında mahkeme yoluna başvuran Ahmet Oğuz, kendisinin ölmediğini 9 yıl boyunca kimseye inandıramadı. 9 yıl boyunca, 'Yaşar ne yaşar ne yaşamaz' filmindeki sahneleri aratmayan olaylarla karşılaşan Oğuz, yaşadığı bir örnekten şöyle bahsetti: 'Mahkeme, kimliğimi almam yönünde onay verdikten sonra muhtarlığa gittim ve mahalle kaydı yaptırmak istedim. Mahalle muhtarımız, beni görünce şok oldu. Bir hafta öncesinde bana bir trafik cezası gelmiş ve postacı adresimi bulmak için muhtarlıktan bilgi almak istemiş. Kayıtlara bakınca ölü olduğumu gören muhtar, kaza geçirip öldüğümü düşünmüş ve arkamdan rahmet okumuş. Postacı ise yaşımın genç olmasından dolayı ailemi üzmemek için bana gelen trafik cezasını aileme götürmemiş. Postacıyla muhtar, resmen çok üzülüp arkamdan rahmet okumuşlar. Akrabam benim ismimi kullandığı için resmi evraklarda ben ölü olarak kayıtlara geçtim."

Daha sonra durumu düzeltmek için mahkeme yoluna başvurduğunu belirten Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu süreçte üniversiteye hazırlanıyordum. Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni kazandım ve kayıt yaptırmaya gittim. Bir sıkıntı olacağını düşünüyordum ama hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi'nde farklı bir bölüm okudum. Burada da herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu yıllar arasında ehliyet için başvuru yaptım. Ehliyetimi de bir sıkıntı olmadan aldım. Bunun yanı sıra, bütün polis ve askeri GBT sorgulamalarında da hiçbir sıkıntı yaşamadım. Gazeteci olduğum için yazdığım yazılar hakkında şahsıma açılan çok sayıda dava oldu. Kayıtlarda ölü bir vatandaş olmama rağmen hakkımda açılan davalara defalarca girip çıktım. Kısacası, kayıtlarda ölü olmam bu yaşadıklarımın hiç birisine engel olmadı. Sadece resmi nikah ve sağlık sigortası gibi işlemleri yapamıyordum. Onca yıl resmiyette sağ olduğumu devlete inandıramadım. Ancak 9 yıl süren büyük uğraşlardan sonra mahkemem sonuçlandı ve kimliğimi dün alabildim. Önümden kalkan engel ise dediğim gibi sadece evlilik ve sağlık sigortası olacak"