Özenç, "elektrikle aydınlanan fosfor baskı teknolojisi" kullanarak tasarladığı ve kolayca katlanabilen "El Seccade"ye sahip olmak için çok sayıda kişinin kendisiyle irtibata geçtiğini söyledi.

Geleneksel ile moderni birleştiren tasarımlar üzerine çalışırken, "El Seccade" fikrinin aklına geldiğini söyleyen Özenç, "Namaz kılarken Mekke'ye yönünüzü çevirmeniz gerekiyor, bunun için kimi zaman pusula kullanılıyor. Bunu düşünürken, ışıklı seccade fikri aklıma geldi. Seccadenin içine bir dijital pusula koysak ve bunu yere koyduğunuzda, ışıklandırmanın derecesi artsa ve azalsa diye düşündüm" ifadelerini kullandı.
Fişe takılarak ya da şarjlı pille kullanılabilen seccadenin ortasındaki cami figürü için İstanbul'daki Sultan Ahmet Camii'nden esinlendiğini söyleyen Özenç, seccade üzerinde cennet ve cehennemi simgeleyen figürlerin de bulunduğunu kaydetti.

Soner Özenç, en son New York'taki Modern Sanat Müzesi'nin (MOMA) kalıcı koleksiyonu için satın aldığı "El Seccade"nin namaz kılınmadığı zaman, duvara asılabilecek bir aydınlatma ürünü ya da sanat eseri de olabileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, Sanayi Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ürünle ilgili mektup gönderdiğini anlatan Özenç, "destek beklentim var" dedi.