Lastik boyutlarını öğrenebilmek için aracınızın kullanma kılavuzundan yardım alabilirsiniz. Lastiklerin kış lastiği olduğunu anlayabilmek için üzerlerinde yer alan kristal işaretine bakabilir ve “M+S” yazısının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Lastik seçimlerinde her zaman daha pahalı olanın daha kaliteli olacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Bütçenize uygun olan ve fiyat-performans açısından verim alabileceğiniz kış lastiği modellerine göz atmalısınız. Satın alacağınız kış lastiğinin belirli bir kullanım ömrü olduğunu da unutmayın ve satın alırken mutlaka lastik üretim yılına bakın.

Aracınız ile ağır yük taşıyorsanız ve ticaret yapmaktaysanız, mutlaka ağır yük taşıyabilecek özelliklere sahip olan kış lastiklerini tercih edin. Yük taşıma durumuna göre seçim yaparsanız zorlu hava şartlarında daha rahat bir sürüş imkanı elde edebilirsiniz.

Kış Lastiği Nasıl Kullanılmalı?

Karlı ve buzlu yollarda düşük hızlarda gitmeniz gerektiği için kış lastiklerinin yol tutuş özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Ancak kış lastikleri zemin üzerinde daha iyi tutunabildikleri için yaz lastiklerine göre durma mesafeleri de düşük olabiliyor. Bu sebeple aracınıza alacağınız kış lastiklerinin aynı markalarda ve desenlerde olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Güvenliğinizi sağlayabilmek için orjinal dış çap ölçülerine yakın olan boyutlarda lastikler seçin. Sürüş kalitesini yükseltebilmek için jant genişliğinizi de kış lastiği ile aynı boyutlara getirebilirsiniz.

Lastiklerinize gerekli olan havadan daha az miktarda hava basıldığı zaman aşınma olacağı ve araçta titremeler meydana gelebileceği için mutlaka lastiklerinizin havasını düzenli olarak kontrol edin.

Türkiye’de kış lastiklerini en uygun fiyat seçenekleri ile üst düzey fiyat-performans oranlarında satmakta olan http://www.lastikal.com.tr/kis-lastigi adresini ziyaret ederek zorlu kış aylarında sürüş performansınızı yükseltebilir ve kendinizi güven altına alabilirsiniz.