Çin’in en büyük fayans şirketlerinden birinin patronu olan Wu Duanbiao, kızına düğün hediyesi olarak dört kutu altın ile Porche ve Mercedes markalı iki lüks otomobil hediye etti. Çin’de fayans kralı olarak tanınan Wu’nun, ülkenin güneyindeki kıyı kenti Jinjiang’da kızı için düzenlediği 8 günlük düğün şöleni 28 Aralık’ta başladı.

HIZINI ALAMADI

Ancak, düğünde hızını alamayan fabrikatör, kızının yatağına 3 milyon dolarlık bir banka cüzdanı bıraktı. 16 milyon dolarlık şirket hissesi transfer etmeyi ihmal etmeyen fabrikatörün listesinden villa ve dükkanlar da eksik olmadı. “Cömert Baba”, son olarak uğur getirsin diye iki hayır kurumuna 10 milyon dolar bağışladı.

ÇEYİZ REKABETİ YOLDAN ÇIKTI

Çin medyasına göre, ihracatla zenginleşen Jinjiang’da milyarder işadamlarının “çeyiz rekabeti” son yıllarda yoldan çıktı. Aynı kentte tekstil fabrikası bulunan bir işadamı, geçtiğimiz aylarda kızına benzeri bir çeyiz hazırlamıştı.

BANKA SOYMAKTAN DAHA İYİ

Twitter benzeri Weibo’da ise “Jingjang’dan kız almak, banka soymaktan daha iyi” konusu popüler hale gelirken, “sonradan görme” fabrikatör eleştiri oklarının hedefi oldu. Kimi kullanıcılar ise, “Bu adamı aptal mı sanıyorsunuz, artık bir kuruşluk reklama ihtiyacı yok” yazdı.

“TEK ARZUMUZ”

Wu, geçtiğimiz haftalarda sahibi olduğu mutfak ve banyo fayansları şirketi Wanli’yi Güney Kore borsasına sokmuştu. Yerel basın mensuplarına konuşan gelinin annesiyse, “Tek arzumuz, çocuğumuzun bizimkinden daha iyi bir hayata sahip olması” dedi.