Ancak böyle bir köpeğe sahip olmak için ona iyi şeyler vermelisiniz. Çünkü köpeğinize ne verirseniz, onu geri alırsınız. Bu sebeple köpeğinizin eğitimi için vakit kaybetmeden yavruluk dönemlerde profesyonel köpek eğitimi desteği almalısınız.

Köpek Eğitimi Hangi Eğitimle Başlar?

Köpek eğitimi köpeğiniz eve geldiği gün itibariyle başlar. Köpeğinizin ileride nasıl bir köpek olacağı özellikle bu dönemlerde yapılan yaklaşımlar üzerine şekillenecektir. Her şeyden önce köpeğiniz eve geldiğinde tuvalet alışkanlığı kazandırmanız gerekir. Her köpek nötr olarak dünyaya gelir ve sonraki alışkanlıkları ona verdikleriniz ölçüsünde şekillenir. Eğer ki eve yeni gelen köpeğinize doğru liderlik yaklaşımlarıyla yaklaşarak tuvalet eğitimi için doğru bir sistem belirlerseniz, herkesin korkulu rüyası olan tuvalet problemini aşmış olursunuz ve köpek eğitimi için ilk adımı tamamlamış olursunuz.

Köpek Eğitimi çalışmasında dikkat edilmesi gerekenler?

Köpeklerde insanlar gibi büyüdükçe kendini daha fazla kabul ettirmeye meyilli olmaktadırlar. Köpek sahipleri gerek yavru köpeklerin çok şirin hareketlerinden etkilendiklerinden, gerekse onların daha çok küçük olduklarını düşündüklerinden onlara karşı gerçek bir lider gibi davranmayı es geçerler ve köpeklerine tabiri caizse boyun eğerler. Ancak bunu asla yapmamalısınız çünkü hem kendinizin liderliğini köpeğinize ispat etmeniz ve kabul ettirmeniz gerekir hem de ailenizin diğer üyeleriyle köpeğiniz arasında ki iletişimi ve hiyerarşiyi sağlamanız gerekir.

Temel itaat eğitimi nedir?

Bu eğitim her köpeğin mutlaka alması gereken bir eğitimdir ve köpek eğitimi için ilk adımdır. Köpekler 3,5-4 aylık olduklarında başlanmalıdır. Temel itaat eğitiminde öncelikle liderlik çalışması yapılır ve köpeğin sahibini lider olarak benimsemesi sağlanır. Liderlik çalışması bir üçgen şeklinde köpek-köpek sahibi-köpek eğitmeni arasında yapılır. Bu sebeple köpek sahibinin bu eğitimlere katılımı çok önemlidir. Liderlik çalışması dışında temel itaat eğitiminde köpeğin yaşam bölgesinin kurallarına sahibi varken de yokken de uyum sağlaması hedeflenir ve davranış bozuklukları var ise olabilecek davranış bozuklukları da tespit edilerek ortadan tamamen kaldırılır. Temel itaat eğitiminde köpeğiniz tasma ile tanışır ve artık sol tarafınızda sizi çekiştirmeden yürümeyi öğrenir. Bununla birlikte otur, bekle, yat, gel, hayır, aferin, bravo gibi temel komutları yerine getirmeyi öğrenir.  Ortalama 4 hafta kadar sürmektedir.

İleri itaat eğitimi neleri kapsar?

Bu eğitim temel itaat eğitimine göre daha profesyonel ve kesinlikle uzmanlar tarafından uygulanması gereken bir eğitimdir. Çünkü bu eğitimde köpekle köpek sahibi arasında sevk kayışı bulunmaz, köpek tüm komutları tasmasız olarak yerine getirir. Uzmanlık gerektirmesi konusu büyük önem taşır çünkü agresif bir köpeğiniz var ise ve tasmasız olarak size eşlik etmesini istiyorsanız bu uzman kişiler tarafından yapılmazsa büyük risk oluşturabilir. İleri itaat eğitiminde köpeğiniz temel itaat eğitiminde ki tüm komutları tasmasız olarak yerine getirir, yabancıya gitmez, yabancıdan yemek yemez, yerden yemek yemez ve attığınızı geri getirme APORT çalışması yapılır. Köpek eğitimi aşamalarının itaat anlamında ikinci seviye eğitimidir.

Doğru köpek eğitimi için, doğru köpek eğitmeni seçimi

Ülkemizde köpek eğitimi alanında profesyonel kariyerini geliştirmiş ve bu sektöre ciddi yatırım yapan kişi ve kurumlar bulunmaktadır. Ancak buna karşın herhangi bir kariyeri olmayan en fazla 5-6 aylık geçmişi olan ve basit bir web sayfası açıp Google Adwords reklamları vererek köpek sahiplerine ulaşıp eğitim alan, sadece ticareti hedefleyen kişilerde bulunmaktadır. Ne yazık ki bu kişiler eğitim almadığı ve yetersiz olduğu için köpek eğitmenliği mesleğini kirletmektedirler. Herkesin değer verdiği göz bebeği köpeklerine şiddet uygulayacak kadar vicdanını kaybedebilmektedirler. Bu sebeple özellikle köpeğinize eğitim aldıracaksanız kurum olmayan, fiziki merkezleri bulunmayan ve yeterlilik sertifikalarına sahip olmayan kişilerden uzak durunuz. Doğru eğitmenler tarafından eğitilen köpeklerde korkaklık ve agresiflik gibi ciddi davranış bozuklukları ortaya çıkmaktadır.

Positive Dogs Eğitim Akademisi

Positive Dogs Eğitim Akademisi İstanbul Ataşehir, Pendik, Bodrum Yalıkavak ve Antalya Lara merkezleriyle hizmet vermekte olan, aynı zamanda İstanbul bölgesinde evde köpek eğitimi hizmetleri veren 17 kişilik profesyonel köpek eğitimi uzmanlarını kadrosunda barındıran bir kurumdur.  Tüm eğitimler sözleşme ile garanti altına alınmakta ve öncellikle köpek sahiplerinin menfaatlerini ön planda tutan bir yapıyla hizmet vermektedir.

Köpek eğitimi ile ilgili bilgi almak ve randevularınız için 7/24 iletişim hattı olan 0542 290 77 61 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilirsiniz.

Positive Dogs Eğitim Akademisi
İstanbul – Bodrum – Antalya
0542 290 77 61
www.yerindekopekegitimi.com