LG, bu kez diğer firmalardan farklı bir yo izleyerek spekülasyonları sona erdiren bir hamle yaptı ve gelecek hafta Barcelona'da düzenlenecek olan Dünya Mobil Kongresi 2013'te tanıtacağı Optimus G Pro'nun özelliklerini tanıtımdan önce internet sitesinde açıkladı.

14 cm (5.5 inç) ekran genişliğindeki telefon, Full HD IPS (In-Plane Switching sıvı kristal ekran teknolojisi) ekrana sahip olacak. IPS, tüm açılardan en üstün renk kalitesini ve en etkin dokunmatik ekran teknolojisini sunuyor.

Görüntü kalitesi 440 ppi (inç başına piksel) olan Optimus G Pro, sırasıyla 326 ve 306 ppi çözünürlüğe sahip iPhone 5 ve Galaxy S3'ten daha başarılı. Dev cihazın bir diğer özelliği, 3140 mAh gücünde bataryaya sahip olması. iPhone 5'in batarya gücü ise 1432 ile 1434 mAh arasında değişiyor.

AYNI ANDA İKİ KAMERADAN ÇEKİM
Dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600 işlemcisine sahip olan Optimus G Pro, 1.7Ghz işlemci hızına sahip. 2 GB RAM'e sahip olan telefonun dahili belleği ise 32 GB.

Telefonun arka panelinde 13 megapiksel, ön tarafında ise 2.1 megapiksel kamera bulunuyor. LG, her ikisi de Full HD çekim yapabilen kameraların, 'FULL HD televizyonlardan farkı olmayan bir görüntü kalitesi sunduğunu' öne sürüyor.

Kameraların en büyük özelliği ise 'Dual Recording', yani 'Çift Çekim' özelliği bulunması. Bu sayede, ön ve arka paneldeki kameralar aynı anda çalışarak eşzamanlı çekim yapabiliyor.

Bir diğer özellik ise Virtual Reality (VR) Panorama. Bu özellik, telefonun hem yatay hem de dikey olarak 360 derece panoramik fotoğraflar çekmesini sağlayacaj.

Engadget sitesinin verdiği bilgiye göre, telefon ilk olarak Güney Kore'De SK Telecom, KT ve LG Uplus operatörleri tarafından sunulacak. Telefonun, 2013'ün ikinci çeyreğinde Kuzey Amerika ve Avrupa'ya gelmesi bekleniyor.