Bitlis şehir merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Yolcular köyü sakinlerinin cep telefonları, bölgede baz istasyonu olmadığı için çekmiyor. Yakınlarıyla görüşmek için cep telefonlarının çok iyi çektiği cami minaresine çıkan köy sakinleri, zaman zaman sıra beklemek zorunda kalıyor.

Köy Muhtarı Tekin Özdemir ise, minareye çıkıp telefon görüşmesi yapmak isteyen vatandaşları cami avlusunda sıraya sokarak kargaşa oluşmasına engel oluyor. Sıra bekleme esnasında zaman zaman tartışmaların da yaşandığını ifade eden Özdemir, cami cemaatinin camiye girerken cep telefonlarını kapatmaya gerek bile duymadığını belirtti. Minareye çıkamayan kadınların ve genç kızların ise evin erkeği ile yakınlarına selam gönderdiğini anlatan Özdemir, “Yaklaşık 15 köyde şebeke çekmiyor, bu yüzden mağduruz. Köyün hiçbir yerinde telefon çekmediği için acil durumlarda ve eş, dost ve akrabaları aramak için köyün ortasında bulunan caminin minaresine çıkmak zorunda kalıyoruz. Geçen yıl topladığımız imzaları GSM operatörlerine gönderdik. O günden bugüne olumlu veya olumsuz hiçbir sonuç alamadık. Kıyasıya rekabet halinde olan GSM şirketlerinden bizleri de iletişim çağına dahil etmelerini bekliyoruz” dedi.

KIZ ARKADAŞLARIYLA GÖRÜŞEMİYORLAR
Köylü gençlerden Serhat Özdemir ise, kız arkadaşı olduğunu fakat cep telefonları çekmediği için mesajlaşamadığını ve konuşamadığını söyledi. Ödevleri olduğu zaman arkadaşlarından da yardım alamadığını belirten Serhat Kündeş, yetkililerden çözüm istedi.
Köy sakinlerinden Nafiz Taşçın da cep telefonuyla görüşmek için cami minaresine çıkmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu yaşta sürekli minareye çıkıp inmek zor oluyor. GSM operatörlerinden bölgemize baz istasyonu kurarak bu sorunu çözmelerini istiyoruz" dedi.

Köylü kadınlardan Gülzerin Taşçın ise, GSM şirketlerine seslenerek sıkıntının bir an önce çözülmesini istedi.
Telefon şebekelerinin çekmemesini ve yaptıkları başvurulara cevap alamamalarını eleştiren köy sakinleri, GSM operatörlerini protesto amacıyla hep birlikte, “Şebekeler çekmezse biz de halay çekeriz” diyerek köy meydanında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.