Müge Anlı’nın kendi programı gibi ATV’de yayınlanan ve kendisine rakip olarak gördüğü Serap Paköz’ün Yeniden Başlayalım programıyla ilgili olarak kanal yönetimine “Ya ben ya onlar” diye rest çektiği, bunun sonucunda Paköz’ün programının yayından kaldırıldığı iddia edildi.

ATV’nin geçen yayın döneminde gündüz kuşağında yer alan ve son dönemlerinde ratinglerini yükselten Serap Paköz’ün sunduğu “Yeniden Başlayalım” programı kanalın yeni yayın döneminde yer almayacak.

MÜGE ANLI, YENİDEN BAŞLAYALIM’IN KENDİ PROGRAMINA BENZEMESİNDEN RAHATSIZ OLDU

29 Haziran 2012 günü sezon finali yapan Yeniden Başlayalım’ın Ağustos ayında en geç de 1 Eylül 2012 tarihinde yeniden yayına başlaması bekleniyordu. Ancak beklenen tarihlerde program başlamadı.

İddialara göre Yeniden Başlayalım’ın yeni sezonda ATV ekranlarında olmamasına aynı kanalda sabah saatlerinde program yapan Müge Anlı neden oldu. Müge Anlı’nın son dönemlerinde kendi programına benzeyen bir konsepte bürünen ve ratinglerde neredeyse kendi programını yakalamaya başlayan Yeniden Başlayalım için ATV yönetimine rest çektiği belirtiliyor.

Müge Anlı yeni dönem için ATV yönetimiyle yaptığı görüşmelerde Serap Paköz’ün Yeniden Başlayalım’ının kendi programına rakip olmaya çalıştığını iddia ederek “Ya ben ya onlar” diye rest çekti. Uzun süredir ATV’de başarılı bir grafik çizen ve kanala reklam geliri kazandıran Müge Anlı’nın restine duyarsız kalmayan ATV, Yeniden Başlayalım ile sözleşmeyi yenilemedi. Böylece 50’ye yakın çalışanı olan Yeniden Başlayalım ekibindeki herkes kendisine iş bakmaya başladı.

YENİDEN BAŞLAYALIM’IN İÇERİĞİNİ DEĞİŞTİRELİM ÖNERİSİ DE KURTARMADI

Yeniden Başlayalım programının yapımcı firması Stil Medya’nın sahibi olan Ahmet Bayram’ın Malatyalı hemşerisi Çalık Holding sahibi Ahmet Çalık nezdinde yaptığı girişimler de Yeniden Başlayalım’ı kurtarmadı. Aynı şekilde ATV Genel Müdürü Adem Gürses ile olan yakınlığı ile bilinen Stil Medya yöneticisi Mecit Beştepe’nin de Yeniden Başlayalım’ı içeriğini değiştirerek Müge Anlı’ya rakip olmayacak bir şekilde tekrar sunmak üzere ATV’ye teklifte bulunması da sonucu pek değiştirmedi.
Stil Medya yönetiminin halen ATV yönetimi nezdinde Yeniden Başlayalım programını farklı bir konsepte sunmak için girişimlerde bulunduğu ancak ATV’nin Müge Anlı’yı rahatsız etmemek için buna sıcak bakmadığı öğrenildi.

YENİDEN BAŞLAYALIM’A KANAL ARANIYOR


Stil Medya’nın da ATV’de Ekim ayında başlayacak olan ve adı muhtemelen dizisi nedeniyle kanalla ilişkilerini germemek için Yeniden Başlayalım programı için daha fazla ısrarlı olmayacağı

Buna karşın firma Yeniden Başlayalım programının farklı bir kanalda sunulması için Fox TV, TV8 ve Star TV nezdinde girişimlerin sürdürüldüğü bu kanallardan biriyle anlaşılmaya çalışıldığı da öğrenilen bilgiler arasında.

SERAP PAKÖZ, MÜGE ANLI’YA KIRGIN

Yaşanan olaydan dolayı Müge Anlı’ya kırgın olduğu öğrenilen Serap Paköz’ün de “Yeniden Başlayalım” dışında  farklı kanallardan gelen teklifleri de değerlendirdiği belirtiliyor.

Yeniden Başlayalım programı geçen Mart ayı başlarında ATV’de öğlen 13 ile 15.45 saatleri arasında yayına girmişti. Müge Anlı’nın sabah 11 ile 13.00 saatleri arasında programın ardından Yeniden Başlayalım yayına giriyordu. Zor durumda olan kadınlara yardım amaçlayan program ilk iki ayında istenilen ratingleri tuturamamıştı. Ancak ilk iki ayın ardından daha hareketli konular işlemeye başlayan ve Müge Anlı’nın programında olduğu gibi kayıp insan hikayelerine yer veren Yeniden Başlayalım programı hızlı bir çıkış yakalamıştı. Yıllar sonra ekrana dönen Serap Paköz de performansıyla göz doldurmuş, ratinglerde ilk 20’lere girmeye başlamıştı.

Yeniden Başlayalım’ın kendisine rakip olarak yükselmesinden hoşlanmayan Müge Anlı’nın “Ya ben ya onlar restinden” sonra yayından kalkan Yeniden Başlayalım’ın gerçekten yeniden başlayıp başlamayacağını ise zaman gösterecek.