Programa, çocuklar, velileri ve mahalle halkından oluşan 2000 kişi katıldı. Programın özel konukları, siyasi parti temsilcileri, Diyanet'ten yetkililer, İl Genel ve İlçe Meclis Üyeleri oldular.
Programı ünlü taklitçi ve sunucu Sezgin Maden sundu. Kampanyaya katılarak

tablet ödülü alan çocuklardan oluşan ilahi korosu ilahiler söyledi, şiir okudu. Atalar Merkez Camii Teakwando takımının gösterilerinin ardından, program, İlizyonist ve kuklacı Erkan obus Gösterisi ve tablet dağıtımı ile son buldu.

Programa katılan Diyanet-Sen İstanbul 2 no'lu Şube Başkanı Musa Hakan, Atalar Merkez Camii İmam-Hatibi Yücel Kara'ya, bu kampanya ve Atalar Merkez Camii bünyesinde yapılan başka faaliyetler dolayısıyla bir plaket verdi.

Programda yaptığı konuşmada Yücel Kara; öncelikle kendisinden manevi desteklerini esirgemediğini söylediği Ümit ve İtibar Derneği başkanı Ergün Engin'e, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ünsal Kıraç'a, İston Genel Müdürü Ahmet Ağırman'a ve Mahmut Altunsoy'a teşekkürlerini ilettikten sonra, bu kampanya ile muratlarının, çocukların gönüllerinde cami ile ilgili hoş bir hatıra bırakarak, ömür boyu sürecek aidiyet duygusu oluşturmak olduğunu ve bunu da başardıklarını zannettiklerini söyledi.
Bu güzel kampanya neticesinde namaza ve camiye alışan, düzenlenen

program ile hem eğlenip hem de tablet hediyelerini alan çocuklar salondan mutlu ayrıldılar