Antalya’da Ganime Uslu adlı vatandaşa telefonda kendisini komiser olarak tanıtan kişi, terör örgütünün kimlik bilgilerini ele geçirdiğini ve adına banka hesabı açıp telefon hattı aldığını söyledi.

Terör örgütü üyelerini yakalamak için operasyon yaptıklarını söyleyen kişi, Uslu’dan yapılacak operasyonun ardından geri ödemek koşuluyla para göndermesini istedi. Bunun üzerine banka şubesine giden Ganime Uslu, 5 bin 200 TL çekti.

'BAYAN POLİS MEMURU GELİP PARAYI ALACAK'


Telefondaki dolandırıcı, Uslu’ya adresini sorup, "Biraz sonra bir bayan polis memuru gelerek, senden parayı alacak" dedi. Kısa süre sonra Uslu’nun yanına gelen sivil giyimli kadın, polis olduğunu söyleyerek parayı aldı ve "Sen bizi burada bekle" dedikten sonra 35 LU 855 plakalı kırmızı renkli bir otomobille ayrıldı. Parayı alan kadın arabayı kullanan erkek sürücü ile birlikte hızla olay yerinden uzaklaştı.

DOLANDIRILDI AMA PLAKAYI BİLDİRİP YAKALATTI

Bir süre bekleyen ancak kimsenin yanına gelmemesi üzerine kendisini arayan telefonu çeviren Ganime Uslu telefonun kapalı olduğunu görünce dolandırıldığını anladı ve polisi arayıp aracın plakasını bildirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kadının verdiği bilgiler üzerine yaptığı çalışmada plakası belli olan otomobili kısa sürede Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki bir iş merkezinin otoparkında buldu. Sivil polisler çevrede önlem alarak aracın yanına gelecek kişileri beklemeye başladı. Bir süre sonra otomobile gelen biri kadın iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

PARA TESLİM EDİLDİ

Ganime Uslu şüphelileri teşhis etti. Araçta bulunan para ise Uslu’ya teslim edildi. Terzilik yapan N.G. isimli kadın ile M.Y. sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü başka gözaltılarında olabileceğini açıkladı.

DHA