Amerika'nın Florida eyaletindeki The Everglades Üniversitesi'nde okuyan ve yapılan bir sınavda yüzde 99'luk not ortalaması ile politika alanında eyalet birincisi olan ünlü oyuncu Ahu Tuğba’nın 18 yaşındaki kızı Anjelic Calvin, okuduğu üniversiteyi de Amerika'da dereceye soktu. Eski senato üyesi Prof. Dr. Minshika Jett'in öğrencisi olan Calvin, öğretmenin desteğiyle Beyaz Saray’a giderek ABD Başkanı Barak Obama’nın misafiri oldu. Obama'nın özel davetlisi olarak Beyaz Saray'a giden Calvin, Obama’nın da ilgisini çekti. Ünlü oyuncu, kızının Obama ile görüşmesinin ardından kızıyla birlikte Bodrum’a döndü.

Obama’nın dikkatini çektiğini belirten Anjelik Calvin, “Küçüklüğümden bu yana dayımın yönlendirmesi ile sosyal ve kültürel açıdan teoloji, modern psikoloji tarihi, Yunan tragedyası ve politik hususta kitaplar okudum. Anneme çok kitap okuduğum için okuldan şikayet geliyordu. Çocuğunuza çok ağır kitaplar okutuyorsunuz hiç gerek yok diye. Okul sonrasında üniversiteyi kazandım ve sosyal projelerde öncülük ettim. Sosyal projelere yaptığım katkılardan dolayı ve aynı zamanda yüzde 99’luk not ortalaması aldığım için ve ekstra bir başarı gösterdiğim için Beyaz Saray’a davet edildim. Çok heyecanlıydı, kelimelere sığmaz yaşadıklarım.

Hayatım boyunca yaşadığım en güzel anımdı. Barack Obama gayet esprili ve babacan bir tavırla bana dönüp ‘Nasıl gidiyor?’ diye sordu. Ben de heyecandan sadece ‘İyi gidiyor’ dedim. Daha sonra ‘Ne dersin politika düşünüyor musun hayatında?’ diye sordu. Ben yine heyecandan ‘Bilmiyorum’ diye cevapladım. Obama daha çok göçmen ailelerin çocuklarının okuma yasaları hakkında konuştu” dedi.

“ANJELİC’E SÜTÜM HELAL OLSUN”

Ahu Tuğba ise, günlerce uyuyamadığını anlatarak, “Darısı bütün annelerin başına diyorum. Yalnız şöyle bir şey tavsiye ediyorum. Çocuklarınızı küçükken eğitmeye başlayın. Ben Anjelic’e küçükken çok zor kitaplar okuttum. Ayrıca da burada olan bazı öğretmenlere çok kırgınım. Benim bu kadar çok kitap oku dememden dolayı öğretmenler bana kızmıştı. Ama ben başarısını aldığını zannediyorum. Anneler ne ister evlatlarından okusun, adam olsun ister. Anjelic de bunun en güzel mükafatını verdi bana” diye konuştu.
Anne kız, Bodrum’da uzun bir tatil yaparak dinleneceklerini belirtti.