Tanıtım toplantısına Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Tayfun Serdar’ın yanı sıra, Kamu Kurum ve Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Ulaşılabilirlik Bölgesel Paylaşım Toplantısı ve ÖDES projesinin tanıtım toplantılarının Trabzon’da yapılmasının önemine değinen Vali Kızılcık, 18 Şubat tarihinin Trabzon için özürlülerin sorunlarının dile getirildiği ve çözüm önerilerinin arandığı bir gün olduğunu belirterek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2011 yılında Karadeniz Bölgesi için çağrıya çıktığı ÖDES programı kapsamında Trabzon’umuz en fazla projeyi üretti ve en fazla projesi kabul edilen il oldu. İlimiz proje hazırlama ve birliktelik sağlama konusunda ülkeye örnek olacak seviyededir” dedi. Vali Kızılcık ayrıca, bu birliktelikte emeği geçenleri tebrik ederek, bu projelerin sadece yürürlükte olduklarında değil, bittikten sonra da içselleştirilerek, bir yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.



Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr.Aylin Çiftçi de Karadeniz Bölgesi için hazırladıkları ÖDES Programının bundan sonra diğer bölgelerle devam edeceğine işaret ederek “Bizim görevimiz özürlü ve yaşlılara en uygun hizmeti sunabilmektir. Bu destekleri biz Ankara’dan belirlemek istemiyoruz. Biliyoruz ki her bölgenin ihtiyacı farklıdır. O nedenle biz ÖDES programını çok önemsiyoruz. Genel kaynaklarımızı yerel akıllardaki proje öneriyle etkin şekilde kullanmak istiyoruz. Buda en güzel çözümdür. Bu nedenle sadece Karadeniz Bölgesi için başlattığımız ÖDES programını bundan sonraki yıllar içerisinde diğer illere de aynı mantıkla yayılması gayreti içinde olacağız”

Konuşmaların ardından projelerin kısa tanıtımı yapıldı ve davetlilere mini kokteyl verildi.

Ödenek Almaya Hak Kazanan 7 Proje şunlar:

1- “Annem ve Ben aynı okula gidiyoruz” Beşikdüzü Kaymakamlığı

2- “Hatırlanmak bir gün değil, her gün” Of Kaymakamlığı

3- “Özürlülere daha iyi bakım için el ele” Vakfıkebir Kaymakamlığı

4- “Bize de yer açar mısınız” Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü

5- “ Engelsiz yaşama engelsiz destek” Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü

6- “Engelsiz yaşam sağlıklı gözler gülen yüzler’le olur” Trabzon Sağlık İl Müdürlüğü

7- “Engeller Bilinç ile Aşılacak” Trabzon Ticaret Borsası