Adana'da bir kişinin arkadaşı tarafından 500 lira borç vermediği için silahla öldürüldü.

Olay D-400 karayolu üzerindeki fabrikada 13 Ocak tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, şirket müdürü Kudret Yavuz (41) 500 lira borç isteyen arkadaşı Metin Saygılı (37) tarafından iş yerinde öldürüldü. Bir süre sonra katil zanlısı polis teslim oldu. Daha sonra katil zanlısı Metin Saygılı'nın (37) Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi.

YAPMA DEDİ BİR EL DAHA ATEŞ ETTİM

Öldürdüğü Kudret Yavuz'un eniştesinin aile dostu olduğunu ifade eden ve hakkında müebbet hapis ile 3 güvenlik görevlisini öldürmeye teşebbüsten 45 yıl hapsi istenen Saygılı, "Ehliyetsiz araç kullanmaktan 600 lira ceza aldım. Peşin ödersem 450 lira ödeyeceğim söylendi. 500 lira borç para için yanına gittim. Para isteyince küfür edip, parayla uyuşturucu alacağına git çocuklarına bak deyince ayağına ateş ettim. Odasından çıkarken yine küfür etti, arkamı dönüp silahı doğrulttuğumda 'yapma' dedi. Bir el daha ateş ettim. Kaçmak için beni engellemek isteyen görevlilere de ateş ettim" dedi.

ÖLÜP ÖLMEDİĞİNİ KARDEŞİNE SORMUŞ

Öldürülen Kudret Yavuz'un eşi Özlem Yavuz (37), sanıktan şikayetçi oldu. Olaydan sonra sanığın kardeşi Esengül'ün kendisini aradığını belirten Yavuz, "Eşimin ölüp ölmediğini kardeşine sormuş. Ölmediyse gelip hastanede tarayıp öldüreceğim demiş. Eşimi planlı şekilde öldürmüştür" diyerek sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Öldürülen Yavuz'un eşinin avukatları Av.Kemal Derin ve Av.Yasemin Dore Şeker, katil zanlısı Sevgili'nin cinayeti planlı şekilde işlediğini, cinayet anını saniye saniye görüntüleyen iş yeri güvenlik kamera görüntüsünün mahkemece incelenmesini istedi. Duruşma güvenlik kamera görüntüsünün bilirkişi tarafından çözümünün yapılıp, fotoğraflanması için ertelenirken görüntülerde katil zanlısı Sevgili'nin cinayeti saniyeler içinde işlediği görüldü.

Katil zanlısının Kudret Yavuz'un odasına girip kendisiyle öpüştüğü görüntülerin ardından cinayet anı da saniye saniye görüntülendi.

Karnından vurulan Yavuz, yere yığılırken katil zanlısının soğukkanlı şekilde elinde silahla dışarı çıkıp kaçması, kendisini yakalamak isteyen güvenlik görevlileri ve iş yeri çalışanlarına da ateş etmesi kaydedildi.