Kadro dışı bırakıldıktan sonra Fenerbahçe Kulübü ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Brezilyalı futbolcu Alex'in ismi, İstanbul Akvaryum'da bir köpek balığına verildi.

Florya'daki İstanbul Akvaryum Yönetimi'nden yapılan açıklamada, Alex'in sözleşmesinin feshedilmesinin ardından akvaryumda bulunan limon cinsi köpek balığına ''Alex'' isminin verildiği bildirildi.

Açıklamada, çoğunluğu Galatasaray ve Beşiktaş taraftarı olan İstanbul Akvaryum Yönetimi'nin, Alex'e yapılan haksızlığa dikkat çekmek için köpek balığına Brezilyalı futbolcunun ismini verdiği belirtilerek, ''Ülkemizde farklı taraftar gruplarının büyük sevgi ve saygısını kazanan Fenerbahçe futbol takımının yıldızı Alex, İstanbul Akvaryum'da da sporda kardeşliğin simgesi olacak'' denildi.

Bu arada, Alex'i ziyaret etmek isteyen futbolseverlere, yarından itibaren 14 Ekim Pazar gününe kadar formalarıyla akvaryuma geldikleri takdirde yüzde 50 indirim uygulanacağı ifade edildi. 

-''Alex'' tehlikeli olduğu kadar sevimli bir görüntüye sahip-

''Alex''in akvaryumun en tehlikeli köpek balığı olduğu belirtilerek, limon cinsi köpek balığı ile ilgili şu bilgiler verildi:

''Limon köpek balığı çok hızlı olduğu için akvaryumda çalışan balık adamların en çok dikkat ettikleri canlı. Diğer türlere göre de tehlikeli olduğu kadar sevimli bir görüntüye sahip olan limon köpek balıkları, bilim adamları tarafından en çok incelenen köpek balığı cinsidir. Sarı-kahverengi arasında (limon renginde) ve 3 metre boyunda olurlar. Limon köpek balıkları Atlantik kıyılarında Kuzey ve Güney Amerika'da bulunur.''