A Haber’de yayınlanan Sormak Lazım isimli programa konuk olan başrol oyuncularından Sinem Öztürk’ün “İlk başlarda çok korkuyordum. Sette görüntü kirliliği yaratmayayım diye. Ancak yakıştı diye güzel tepkiler alınca motive oldum.” sözlerini başörtüsüne hakaret gibi gösteren sitelere cevap Öztürk’ten Twitter’da geldi.

Huzur Sokağı’nda başörtülü rolüyle dikkat çeken oyuncu Sinem Öztürk, “Dünkü programda ‘Türban size yakışıyor mu’ sorusuna verdiğim cevap evrilip çevrilmiş ve hiç aklımdan geçmeyen saçma bir şekilde yansıtılmış bazı haber sitelerinde. Görüntü kirliliği yaratmaktan kastım başörtüsü bana yakışmazsa çirkin çıkmamdı! Kimsenin göz zevkini bozmiyim anlamında. Ama sürekli açık arayan bazı insanlar sanki taktığım başörtüsüne ve oynadığım karaktere saygısızlık yapmış gibi göstermeye çalıştılar.” dedi.

Türkiye’de tabuları yıkarak ana akım televizyonlarda başörtülü bir dizi yayına koyan ATV’nin çabasını baltalama amacı taşıdığı şüphe götürmeyen haberlere oyuncu Sinem Öztürk şöyle tepki gösterdi: