Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin(MÜSİAD), 9'uncu İstişare Kurulu toplantına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, taciz iddialarıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi'ndeki çocukların bir hafta içerisinde Ankara Sincan'daki yeni cezaevine taşınmasıyla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Şahin, "Adalet bakanımız dün gerekli açıklamaları yaptı. Hem idari hem hukuki soruşturma devam ediyor. Çocuklarımızın Sincan'a taşınması ile ilgili karar verildi. Biz aile ve sosyal politikalar bakanlığı olarak çocuklarımızın rehabilitasyonunda, hem psikolojik destekte, hem sosyal çalışmacılarımızla analizlerinde ve bundan sonraki süreçteki ihtisaslaşma, kendi içinde yapılacak ayrımlarda adalet bakanımızla beraber çalışıyoruz" dedi.
Sürecin her yönden takip edildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Biz de bakanlıklar arası koordinasyonda özellikle suç faili ve mağduru olan çocuklarımızın her türlü bundan sonraki süreçte ihtiyacı olan yönetim anlayışını koymaya ve gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz. Kendi bakanlığımız bünyesinde çocuk hakları ile ilgili yaptığımız çalışmalar var bir bilim kurulu oluşturduk. Ayrıca bilim kurulu ile beraber çocuk istismarı ve çocuklarla ilgili taciz tecavüz ile ilgili Türk
Ceza Kanunu'nda neler yapılması gerekiyor? Hem çocuklarımızı rehabilitasyon sisteminde nasıl bir sisteme gitmemiz gerekiyor? Bunu bilim kuruluyla beraber çalışıyoruz. Orada verilen çalışma modeline göre de nasıl bir dönüşüm gerekiyor ve nasıl bir sisteme dönmek gerekiyor bakanlığımızla bunu alt yapı çalışmasını tamamladık. Şimdi bunu Türkiye'de hayata geçirmek için pilot çalışmalar başlatıyoruz" diye konuştu.
Kadına yönelik şiddete de değinen Bakan Şahin, "Zaten bizim en büyük sorunumuz temeli kaçırdığımız ve teferruatla uğraştığımız bir süreç yaşıyoruz. Şiddetle mücadelede yaşadığımız şeyin temeline baktığınız zamana yasanın içeriğinde kadına şiddetten koruyan her türlü tedbir alınmıştır. Çok güçlü bir yasal alt yapı var" şeklinde konuştu.