Saç ekimi, yoğun saç dökülmesi olan alanlara saç köklerinin daha yoğun olduğu bölgelerden saç kökü alınarak nakil edilmesidir. Bu işlem gerçekten sabır istemektedir. Kıl kökleri tek tek çıkartılarak saçsız alana ekilmektedir. Tamamen uzmanlık isteyen bir operasyondur. Saç ekimi yapan yerler bu konuda gereken şartlara sahip olmalı ve saç ekimi konusunda başarılı çalışmaları bulunmalıdır. Kanunen ameliyat ortamında yapılması öngörülen saç ekiminin dermatologlar ya da plastik cerrahlar tarafından yapılması uygun görülmüştür. Saç ekimi her geçen gün yeni yöntemlerin gündeme geldiği bir uygulamadır. Bu yüzden saç ekimi yapan yerlerin bu gelişmeleri takip etmesi ve bünyesindeki plastik cerrahlar ve diğer personeliyle müşterilerine en uygun hizmeti vermeleri gerekir.

Saç ekimi yapan yerler nasıl olmalıdır?

Saç ekimi, cerrahi bir işlem olduğundan hijyenin tam olarak sağlandığı ameliyathane koşullarında uygulanmalıdır. Bu kurala uyulmadığı takdirde istenmeyen sonuçların doğması kaçınılmaz olur. Hastalara bu zorlu süreçte destek olmalı, doktorlarıyla birlikte saç ekimi merkezinin bir bütün halinde hareket etmeleri gerekir. Saç ekimi büyük bir özenle yapılmalıdır. Bu işlem sırasında bilginin ve deneyimin büyük önemi bulunmaktadır. Saç ekiminin planlanması ve gerçekleştirilmesi tamamen profesyonel bir çalışmanın ürünüdür. Saç ekimi yapan yerlerin başarısına katkı yapacak estetik cerrahların ve ekibin başarılı çalışması hastalarda memnuniyet sağlayacaktır.  Saç ekiminin başarılı olması başarılı bir çalışmanın sonucunda gerçekleşir.

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi öncesinde hastaların uzman doktor tarafından muayene edilmesi gerekir. Hastalarda saç dökülmesinin devam etmesi durumunda mutlaka uyarılması gerekmektedir. Çünkü devam eden saç dökülmesinde saç ekiminin daha sık olarak yapılması şarttır. Aksi takdirde dökülmelerle saçlar yeniden seyrekleşecektir. Günümüzde en fazla FUE yöntemiyle saç ekimi yapılmaktadır. Bu yöntemle hastalara daha konforlu, iz bırakmayan, daha kolay iyileşme sağlayan bir saç ekimi yapılmaktadır. Hastalar için daha az ağrılı, komplikasyonu az olan bir işlem yapılır. Saç ekimi yapan yerler, hastaların bu yöntemle birlikte uzman doktorların eşliğinde sağlıklı, doğal görünümlü saçlara kavuşmalarını sağlar.

Saç ekimi nerede yapılır?

Saç ekimi, steril şartlarda hastane ortamında yapılmalıdır. Lokal anestezi altında yapılan saç ekim işleminde, hastaların oldukça sağlıklı bir ortamda saç ekimleri yapılır. Sağlık bakanlığı tarafından hastaların ve bu işlemi yapacak ekibin konforu ve sağlığı düşünülerek buna uygun bir alt yapı hazırlanmasının uygun olduğu kararlaştırılmıştır. Saç ekimi işleminin riskleri az da olsa oluşabilecek sorunlara karşı acil müdahaleler yapılmalıdır. Bu şartlarda hastane ortamında bulunmak saç ekimi yaptıran kişiler için en sağlıklısıdır. Saç ekimi sırasında kullanılan tıbbi malzemeler steril koşullarda ve tek kullanımlık olmalıdır.

 

Saç ekimi yapan yerler başarılı bir saç ekimi işlemi için ne vaat ederler?

·         Başkaları tarafından anlaşılmayacak ve doğal bir görünüm sağlayacak bir saç ekimi yapmak

·         Saç ekimi sonrasında herhangi bir izin kalmaması

·         Saç köklerinin maksimum yoğunlukta nakledilmesi ve saçlarda doğala yakın bir görünüm elde edilmesi, saç ekimi yapan yerler tarafından hastalara vaat edilebilir. Önemli olan bu vaatlerin yerine getirilmesidir. Bünyesinde bu vaatleri yerine getirebilecek her türlü ortamı sağlayacak merkezler her zaman başarılı olabilirler.

Saç ekiminin hastanın sağlığı açısından riskleri var mıdır?

Saç ekimi kolay bir işlem gibi görünse de kendine özel riskleri bulunmaktadır. Bunlar arasında enfeksiyon oluşumu ve saç ekimi sonunda istenen sonucun alınamaması sayılabilir. Fakat saç ekiminin deneyimli ve uzman bir ekip tarafından hastane ya da cerrahi tıp merkezinde yapılması oluşabilecek komplikasyonları en aza düşürür