61SAAT MAGAZİN - Levent USTABAŞI  

Levent Ustabaşı, Sebahat&Melahat’in ilk günün yazdı Seymen Aydın ve Adem Yılmaz’ın senaristliği ve oyunculuğunu yaptığı, ödüllü yönetmen Hasan Kalender’in yönettiği, Türkiye’nin en büyük yapımcılarından Birol Güven’in yapımcılığını üstlendiği Sebahat&Melahat adlı beyaz perde filmi için Trabzon çekimleri ‘motor’ dedi.

ÖNCE HAFZA SULTAN KONAĞI


Trabzon’a ayak basar basmaz önce Tabakhane Köprüsü’nün yokuşunda bulunan ve leziz menüsüyle baş döndüren Hafza Sultan Konağı’nda kahvaltı yaptılar. Konağın sahibi aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Atilla Bölükbaşı’nın fotoğraflarını incelerken Karadeniz mutfağının muazzam tadına doydular.

KADIN KILIĞINA GİRMEK ENDİŞE VERMİŞ

Ardından Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenlediler. Trabzonlu hemşerilerimiz Seymen ve Adem için bu günün ayrı bir önemi vardı. Çünkü hayallerini kurduğu film gerçek oluyordu. Gözlerinde bu haklı gururu gördüm. Her ikisini de ayrıca kutluyorum.. Zaten Zigana TV’de bu komediyi yapmayı düşündüklerinde endişe duymuşlar. Neredeyse 10 yıl oldu.



TOPUĞUMUZA SIKARLAR MI?

O zamanın Trabzon’u iki erkeğin kadını canlandırmasını kaldıramayabileceğini düşünmüşler. Adem Yılmaz o anları şöyle söyledi; “Topuklarımıza sıkacaklar” bile dedik.. Tabi basın toplantısında bir anda kahkaha koptu. Yapımcı Birol Güven ise toplantıda filmin şifrelerini şöyle verdi;
 

- Sezonun en iddialı komedi filmi olacak.
- Küfür yok
- Porno içerikli hiçbir şey yok
- Aile filmi
- Çocuklar daha keyifle izleyebilecek
- İnce espriler olacak.
 

Bu muhteşem ekip, daha sonra filmin bir kısmının çekileceği Şalpazarı’na gittiler. Tabi bende peşlerinden..

MUTFAKLARINI YANLARINDA TAŞIYORLAR

Şalpazarı Doğancı Köyü Taflanini Mahallesi’nde çekimler hemen başlatılırken köylülerin de meraklı gözlerle set ekibini izlemesi ilginç görüntülere neden oldu. Set ekibin yanında getirdiği tahtadan küllükler çevreye olan duyarlılıklarını göstermeye yetti.

İçimden sağlam bir ‘helal olsun’ çektim.. Yemeklerini de yanlarında taşıyorlar. Araçlarında mini bir restoran var..

 Hatta çalışırken set ekibinin yorgunluğunu alması için elinde tepsiyle ‘çay verim mi’ diye soran çaycıları da.. Ayrıca setin herkese açık olduğunu, köylülere de açık olduğunu, merak edenlerin, izlemek isteyenlerin ziyaret edebileceklerini öğrendim.


FİLMİN KONUSU

İki kader arkadaşı olan Sebahat ve Melahat, Trabzon'un bir köyünde mutlu mesut bir şekilde yaşamaktadır. Bir yandan topraklarını işleyip bir yandan da kocalarının gurbetten dönmelerini beklemektedirler... Bir gün köyün dedikoducusu Guduk Emine iki kader arkadaşına hiç beklemedikleri bir haber verir. Kocalarının başka kadınlarla ilişkisi olduğunu söyleyen Guduk Emine'ye ilk başta inanmayan iki arkadaş, daha sonra kocalarının facebok'ta ki fotoğraflarını görünce gerçeği anlarlar. İki arkadaş kocalarının  onlara her ay yolladıkları paraların gelmediğini de görünce  kafalarını taştan taşa vurur. Kocalarının eve dönmesi için büyücüye de giden iki kader arkadaşı sonunda soluğu İstanbul'da alırlar. Kocalarını ararken başlarına gelmeyen kalmaz.



KEMENÇELİ ANNEDEN MİNİ KONSER


Bu arada Birol Güven ünlü Acısu’da ilginç bir sürprizle karşılaştı. 43 yaşındaki Tonyalı Ayşe Yağız konservatuar öğrencisi oğlu ile mini bir konser verdi. Önce kemençeyi hem çaldı hem söyledi. Sonra kendi çaldı oğlu söyledi. Birol Güven sık sık telefonuyla o anları kayda aldı. Arından eski dostu Trabzon’un ünlü simalarından dişçi Ahmet Uğur Zihni’nin Faroz’da ki damında dinlendi. Karadeniz sohbetleri, Ahmet abinin unutulmaz gezi anıları ile keyifli anlar geçirdi. Gün sonunda önce ekibiyle son kez toplantı yaptı ardından, “Ya nasip galaya” diyerek kentten ayrıldı. Çekimler Trabzon’da 2-3 hafta daha sürecek.