Yağlıdere ilçesi Yeni Akköy köyünde eşi Emine Macara ile yaşayan Halil Macara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Temmuz 2008 tarihinde Keşap ilçesinde meydana gelen afetin ardından ilçenin Bayramşah köyü Alçakbel deresinde sel sularına kapılarak kaybolduğu ileri sürülen kızı Müzeyyen Özdemir'den (45) bugüne dek bir haber alınamadığını belirtti.

Macara, kızlarına ölü ya da diri hiçbir şekilde ulaşılamadığını ifade ederek, "Afetin ardından geçen sürede en ufak bir bulgu elde edilemedi. Yetkililer kızımın bulunabilmesi için bir yıl arama çalışmalarını sürdürdü ancak kızıma ulaşamadık. 4 yıldır evimizde her gün cenaze acısı yaşıyoruz. Kızımızın en azından bir mezarının olmasını isterdik. Devlet büyüklerimizden bize yardım elini uzatmasını istiyoruz" dedi.

Anne Emine Macara ise, kızının biran önce bulunmasını isteyerek, "Evimizde her gün acı, yas var. Cenazesi uzun süre bulunamayan bir insanın acısını bana sorun" diye konuştu.

Giresun'un Keşap ilçesinde 30 Temmuz 2008 tarihinde meydana gelen afette sel sularına kapılarak kaybolduğu öne sürülen Müzeyyen Özdemir, afet sonrasında yapılan çalışmalara rağmen bulunamamıştı