Sevgililer Günü'nün önemsiz / tüketim amaçlı olması ve insanların yine de bugünü kutluyor olması (1294 kişi)

Ankete katılanların yüzde 27'si Sevgililer Günü'nü önemsiz veya tüketim amaçlı bulduğunu ama buna rağmen etrafındakilerin bu günü kutlamasına sinir olduğunu söyledi. Sevgililer Günü'nde her yıl dünya çapında yaşanan tüketim çılgınlığını ve bu günü unutmak/kutlamamak yüzünden ayrılma noktasına gelen sevgililerin çokluğunu da düşünürseniz, haksız da sayılmazlar…

Her yerin kırmızı kalpler, peluş ayılar ve kırmızı güllerle dolması (1110 kişi)

İkinci en çok sinir olunan şey de her yerin kırmızı güller, kalpler ve sevimli pelüş ayıcıklardan geçilmemesi. Biraz yaratıcı olun değil mi ey pazarlamacılar? Böylece erkekleri de güllü, kalpli ve ayıcıklı hediye paketleriyle sokaklarda boy gösterme zahmetinden de kurtarmış olursunuz.

Sevgililer Günü planlarını ballandıra ballandıra anlatan arkadaş modeli (1117 kişi)

Olan var, olmayan var. Bir Sevgililer Günü'nde siz yalnızken sevgilisinin aldığı sürpriz hediyeleri, yaptıkları/yapacakları yemek-kutlama organizasyonunu ballandıra ballandıra anlatan bir kankadan daha kötü ne olabilir ki? Biraz empati arkadaşlar!

"Sevgilime ne hediye alsam?" diye kara kara düşünmek (759 kişi)

Sevgililer Günü'nün en zor yanlarından biri de sevgiliye ne alacağım derdi hiç şüphesiz. Eh, ne de olsa yılbaşıydı, doğum günüydü, yıldönümüydü derken alacağınızı zaten almış oluyorsunuz. Parfüm, çiçek, çikolata, bluz/gömlek, saat derken alınabileceklerin de sonuna geliyorsunuz.

Sevgililer Günü'nü önemsiz ya da tüketim amaçlı diye eleştiren arkadaş modeli (436 kişi)

Anketimizde Sevgililer Günü'nü eleştirenlere sinir olanlar da var. Sanıyoruz ki bu arkadaşlar hayatları boyunca Sevgililer Günü'nde hiç yalnız kalmamışlar. Arkadaşlar biraz insaflı olalım. Sevgiliniz varsa zaten üstü açık-kapalı imalar, 943849 kere hatırlatmalar sonucunda zaten gidip paşa paşa alıyorsunuz çam sakızı da olsa hediyenizi. Ama sevgilisi olup da yine de almam diyorsa, onun derdi size düşmez, bırakın sevgilisi düşünsün, gerekli ayarı o zaten verecektir, değil mi?

Çalışma arkadaşıma çiçek ya da hediye gelmesi ve bana hiçbir şey gelmemesi (476 kişi)

Ben asla kıskanmam diyenler, hiç uğraşmayın, yemiyoruz. Hadi bırakın kıskançlığı, ufacık bir gıpta da mı etmiyorsunuz canım? Hiç inandırıcı değil. İster kadın olsun ister erkek, Sevgililer Günü'nde gizli bir hayranından isimsiz bir buket çiçek geldiğini, çok özel bir mesajla yapılan ilanı aşkla kalbinin heyecandan yerinden çıkacak gibi olduğunu kim hayal etmemiştir ki?