İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından lüks araçların gümrüklerden düşük fiyat gösterilerek yurda sokulması ile ilgili yürütülen çalışma kapsamında şarkıcı Sibel Can'ın lüks cipine de el konuldu.

"ARACIMI BİR ŞİRKETTEN ALDIM"

Ünlü sanatçı konuyla ilgili yapılan çağrı üzerine Mercedes marka lüks cipini İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. Habercilerin sorularını yanıtlayan Sibel Can ifade vermek için emniyete girerken "aracımı Çiftkurtlar adlı şirketten aldım" diye konuştu.

"ARABAM İKİNCİ ELMİŞ"

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ithal edilen lüks otomobillerin gümrük beyanlarında fiyatlarının düşük gösterilip devletin zarara uğratılması ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında cipine el konan Sibel Can, emniyetten ayrıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Sibel Can "Sıfır diye aldık, arabam ikinci el çıkmış.

Ben aracımı 2009 model biliyordum, 2008 modelmiş" dedi. Aracın Amerika'nın kuzeyinden getirtilmiş olduğu bilgisini aldığını da dile getiren Sibel Can "Allah'tan 2'nci bir aracım var" diye konuştu.

Açıklamanın ardından ünlü sanatçı şoförünün getirdiği diğer aracıyla emniyetten ayrıldı.

ÇİFTKURTLAR İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Çiftkurtlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik, bazı internet sitelerinde haklarında çıkan vergi usulsüzlükleri ve evrakta sahtecilik haberleriyle hiçbir ilgilerinin olmadığını belirterek iddiaları reddetmişti.

Çelik söz konusu iddialarla ilgili "Çiftkurtlar Otomotiv sektöründe 63 yıldır başarıyla faaliyet göstermekte olan ve bu süre zarfında yasalar karşısında herhangi bir usulsüzlük konusuna adı karışmamış, itibar sahibi bir kurumsal markadır" dedi.

Mehmet Çelik imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şirket merkezimize gelen Mali şube ekiplerine olayın aydınlatılması için gerekli yardımda bulunduk. Bu çerçevede, gerekli bilgi ve belgeler teslim edildi ve iki mesai arkadaşımla birlikte bildiklerimizi ilgili makama anlattık. Hadise bundan ibarettir." denilmişti. Ancak görülen o ki soruşturma hala devam ediyor.